Körfez balıkçılığı için önemli proje

KAMADER tarafından İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvurusu kabul edilen İzmit Körfezi’nin Balıkçılığı ve Sürdürülebilir Hale Getirilmesi Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Körfez balıkçılığı için önemli proje
Körfez balıkçılığı için önemli proje
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Körfezi’nin Balıkçılığı ve Sürdürülebilir Hale Getirilmesi Projesinin tanıtım toplantısı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Projenin konusu İzmit Körfezinde faaliyet gösteren ticari, amatör ve sportif balıkçılığın mevcut durumunu ortaya koyarak bundan sonraki süreçte gerçekleştirilecek balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilir yönetiminin sağlanması olarak açıklandı.

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER)  Başkanı Engin Uztürk, İl Tarım Müdürü İlhan Özel, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ünal Bostan, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Sarı ve kentimizde faaliyet gösteren çok sayıda STK’nın temsilcisi katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan KAMADER Başkanı Engin Uztürk, “Özellikle İzmit Körfezi Kuluçhane denilen bir denizimiz. Bunun araştırılması lazımdı. Bununla alakalı bir proje teklifinde bulunduk ve projemiz İçişleri Bakanlığı tarafından kabul gördü. Projenin bütçesi 120 bin lira. 6 bin 396 tane amatör balıkçımız var. Bu kişiler projenin hedef kitlesi olacak” diye konuştu.

2019’DA TAMAMLANACAK

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından İçişleri Bakanlığına yapılan projeye Kocaeli Valiliği,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği destek veriyor. KAMADER tarafından İçişleri Bakanlığı’na yapılan başvurusu kabul edilen İzmit Körfezi’nin Balıkçılığı ve Sürdürülebilir Hale Getirilmesi Projesi 1 Temmuz’da başlayacak olup 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Projenin konusu ise İzmit Körfezinde faaliyet gösteren ticari, amatör ve sportif balıkçılığın mevcut durumunu ortaya koyarak bundan sonraki süreçte gerçekleştirilecek balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilir yönetiminin sağlanması.

RAPOR KİTAPÇIK HALİNE GETİRİLECEK

Projenin başlangıç aşamasından itibaren gerçekleştirilecek masa başı çalışmaları ve saha faaliyetleri süreçlerini yürüterek proje süresince yapılması planlanan 2 ayrı çalıştay ve kapanış konferansı için gerekli tüm çalışmaların yapılması, sonuç raporunun hazırlanması iş ve işlemler gerçekleştirilecek ve hazırlanan rapor kitapçık haline getirilerek 100 adet basımı gerçekleştirilecek.

İZMİT KÖRFEZİ SU ALTI FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİMLERİ YAPILMASI

Karamürsel, Darıca, Körfez, Değirmendere, Başiskele, İzmit Merkez, Gebze, Eskihisar, Hereke, Ulaşlı ve Seymen açıklarında fotoğraf ve video görüntüleri alabilmek amacıyla dalışlar gerçekleştirilecektir. Dalışlar esnasında İzmit Körfezi’nin sualtı yaşamını ve canlı türlerini özetleyen kamera görüntülerinden elde edilecek 1 dakikalık ve 2 dakikalık olmak üzere 2 ayrı film hazırlanacak. Yine dalışlar esnasında çekilen fotoğraflar içerisinden su altındaki yaşamı anlatan 52 fotoğraflık fotoğraf sergisi 50 X 70 parspartulu, çerçeveli, Türkçe, İngilizce ve Latince olacak şekilde kapanış sempozyumunda sergilenecektir.

17 Tem 2018 - 11:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.