İş cinayetini protesto eden öğrencilere soruşturma açıldı!

Kocaeli Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi inşaatında yaşamını yitiren bir işçi için eylem yapan üniversiteliler gözaltına alınmıştı. Üniversiteliler hakkında soruşturma açıldı

Geçtiğimiz ay, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi inşaatında ihmaller sonucu yaşamını yitiren bir işçi için eylem yapan  çok sayıda öğrenci gözaltına alınmıştı. Üniversiteliler Eğitim Sen binasında düzenledikleri basın açıklaması ile konuyla ilgili olarak haklarında soruşturma açıldığını duyurdu. Açıklamayı üniversite öğrencileri adına Hukuk Fakültesi öğrencisi Diren Göymen ve Eğitim Sen adına Ömer Furkan Özdemir yaptı.

4 Şubat’ta Eğitim Fakültesi inşaatında, ihmaller sonucunda Ali Çalışkan adında bir işçinin 4. kattan düşerek hayatını kaybettiğini hatırlatan Göymen yaşananları şöyle anlattı:

“Bir hafta boyunca komada kalan işçi 11 Şubat’ta hayatını kaybetti. İnşaat alanına gittiğimizde, alanın çevresinde olması gereken güvenlik ağının olmadığını ve işçilerin takması gereken emniyet kemerinin bulunmadığını öğrendik. Kimi zaman kader kimi zaman fıtrat denilerek üzeri örtülmeye çalışılan işçi cinayetlerinin gündelikleştiği ülkemizde, üniversitemiz sınırları içerisinde taşeron bir şirketin daha fazla kar elde etmek amacıyla almadığı güvenlik önlemleri sonucu bir işçinin yaşamını yitirmesi açık bir cinayetten başka bir şey değildir.”

Göymen ayrıca, Rektör Sadettin Hülagü’nün iş cinayetinin yaşanmasının üstünden henüz 10 gün dahi geçmemişken Yavuz İnşaat’ın Tıp Fakültesi önünde devam eden inşaatını ve projeyi övdüğünü de belirterek şunları kaydetti:

“Bu iş cinayetinin üzerinden 10 gün dahi geçmemişken Saadettin Hülagü Kocaeli TV’de katıldığı bir canlı yayında Yavuz İnşaat’ın Tıp Fakültesi önünde devam eden inşaatını ve bu projeyi dakikalarca övdü, inşaatın 2018 sonunda hazır olacağının müjdesini verdi. 10 gün önce gerçekleşen iş cinayetine ise ne canlı yayında ne de aktif olarak kullandığı Twitter hesabında yer vermedi. Yavuz İnşaat hakkındaysa en ufak bir soruşturma başlatıldığı bilgimiz dahilinde değil.”

“Tüm bu yaşananları kabul etmiyoruz” Göymen konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Açılan soruşturmaların ve verilmek istenen cezaların usulsüzlüğünü bir kez daha dile getiriyoruz. Başta üniversitelerimiz olmak üzere memleketin her yerinde kamusal alanların nitelikli dönüşümünü, taşeronun değil güvenli ve denetimli bir mekanizmanın hakim olduğu bir sistemin mücadelesini vereceğiz.” Üniversiteliler düzenledikleri basın toplantısının ardından geçtiğimiz günlerde tutuklanan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ferdi Can Çiftçi’ye de destek mesajı göndererek serbest bırakılmasını istedi.

#

23 Mar 2018 - 09:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

izmitli - iş cinayetlerini protesto etmeyin, destekleyin denmiş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 09:02