Gebze kiralık daire fiyatları artıyor?

Gebze kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Gebze’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

Gebze kiralık daire fiyatları artıyor?
Haber albümü için resme tıklayın

Gebze, İstanbul’a yakınlığı ve 368 bin 278 nüfusu ile Kocaeli’nin en kalabalık ilçesi olarak  öne çıkıyor. Yatırım, ulaşım-altyapı projeleri ile birlikte son yıllarda Gebze’nin prim değeri artıyor. Yeni projelerin ağırlıkta olduğu ilçe lokasyon açısından da oldukça avantajlı. Özellikle ulaşım ve sanayi alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan Gebze, emlak sektöründe adından söz ettiriyor. Kocaeli’nin konut pazarında öne çıkan ilçesinde satılık ve kiralık daire arayışında olanlar ise Gebze emlak fiyatlarını araştırıyor. Peki,

Gebze kiralık daire

fiyatları ne kadar? İşte Gebze’de kiralık daire arayışında olanlar için önemli bilgiler…

Gebze kiralık daire fiyatları 622 TL’den başlıyor!

Bölgede Gebze Teknik Üniversitesi bulunuyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova gibi birçok şehre 1 saat mesafede yer alan Gebze Teknik Üniversitesi, kiralık daire talebini artırıyor. Kiralık daire fiyatları öğrenciler için ayrı bir önem taşıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre,

Gebze kiralık ev

fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 622 TL, maksimum 1.036 TL aralığında gösteriliyor. Bölgede 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatı 2017 yılında 717 TL iken, yükseliş eğilimine girerek bu yıl 829 TL seviyesine geldi. Kocaeli’de kiralanan 100 metrekarelik bir dairenin fiyatı, 623 TL ile 1.039 TL aralığında değişirken, ortalama kira fiyatı 831 TL olarak gösteriliyor.  Gebze ilçesinde bir konutun kiraya verilmesi durumunda yatırımın geri dönüş süresi 22 yıl iken, Kocaeli’de 20 yıl olarak hesaplanıyor. Konut fiyatlarının yanı sıra bölgenin güvenli olup, olmadığı? sosyo-ekonomik durumu, demografik bilgileri, hastane ve alışveriş merkezi gibi sosyal alanlara ve toplu taşıma araçlara yakınlığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca ev güneş alıyor mu? Rutubetli mi? Aidat giderleri var mı? Bu ve buna benzer sorulara yanıt bularak kararınızı verebilirsiniz.

Gebze ulaşım projeleri ile adından söz ettiriyor!

İlçede emlak fiyatlarını etkileyecek ulaşım projeleri ise tüm hızıyla devam ediyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü’yle beraber ilçenin prim değeri artış gösterdi. Aynı zamanda bu yıl temelleri atılması planlanan Darıca, Gebze ve OSB’ler metrosunun tamamlanmasıyla beraber ilçedeki konut fiyatlarının artması bekleniyor. Projenin sona ermesi halinde İstanbul metrosu, Gebze’de inşa edilecek metro hatlarıyla birleşecek. İstanbul gibi metropole olan yakınlığını artıracak ulaşım projesiyle birlikte Gebze emlak piyasası daha da hareketlenecek.  Kiralık daire fiyatlarının dışında bölgedeki sosyo-ekonomik durum, evin hastane, alışveriş merkezi gibi sosyal alanlarına yakınlığına dikkat etmelisiniz. Yaşayacağınız bölge güvenli mi? Toplu taşıma araçlarına yakın mı? Tüm bu unsuları göz önünde bulundurarak ve bütçenizi belirleyerek kiralık daire arayışına koyulmalısınız.

#

01 Eki 2018 - 08:58 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.