Kasım'daki ihracat performansından memnunuz

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kasım ayı ihracat rakamlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde yüzde 5 artışın sevindirici olduğunu ancak döviz kurundaki kısa dönemdeki hızlı sıçramanın orta dönemde dengeleri bozabileceğini söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kasım ayı ihracat rakamlarına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Kasım ayında 11,9 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı. Düzeltilmiş rakamlarla kasım ayı ihracatının 13 milyar doları aşacağını düşünüyoruz. Dolardaki artışın ihracat artışında olumlu etkisi oldu. Ancak kısa dönemdeki sıçramalar sanayici ve ihracatçının öngörülerini zorluyor. Bu yüzden son haftalardaki TL’deki hızlı değer kaybından endişe duyuyoruz. Bu durum enflasyona ve faizlere baskı yapacaktır. Faiz yatırımcının istediği bir şey değil. Yatırım ortamı da kur artışından olumsuz etkileniyor.”dedi.

İhracatın katma değeri artırmak yoluyla ivme kazanmasını beklediklerini belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Hedeflere ulaşabilmemiz açısından ihracat artışına ivme kazandırmamız gerekiyor. İhracatımızı sürekli ve kalıcı olarak artırabilmek için katma değerli ürün ihracatını hedeflemeliyiz. Başbakanımızın açıkladığı projeye göre teşvik sisteminin yatırımları canlandıracağını düşünüyoruz. Hükümetimizin hayata geçirdiği reform ve desteklerle ihracatın önündeki engellerin kalkacağını bekliyoruz. ” dedi.

#

01 Ara 2016 - 16:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.