Açlık sınırı 2 bin 257 TL, yoksulluk sınırı 7 bin 353 TL!

Türk-İş'in araştırmasına göre şubat ayında açlık sınırı 2 bin 257 TL, yoksulluk sınırı 7 bin 353 TL’ye yükseldi

Türk- İş, Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 257 TL olarak belirlendi.

İYİLEŞME GÖRÜLDÜ AMA…

Türk- İş tarafından yapılan açıklamada, fiyatlardaki artışın geçim şartlarını zorlaştırdığı belirtildi. Yaş sebze ve meyve fiyatlarının yükselme eğilimde olduğu ifade edilen açıklamada, “Türkiye’de enflasyon görünümünde son aylarda iyileşme görülmüştür. Ancak tek haneye gerileyen tüketici enflasyonu geçen ay yine çift haneli seviyeye gelmiştir. Politika faizlerinde devam eden indirimin yansıması olarak enflasyonda da gerileme beklentisi devam etmektedir” denildi. Çalışanlar açısından önemli olan enflasyonun nedeninden çok sonucu olduğu vurgulanan açıklamada, aile bütçesinin zarar gördüğü ifade edildi.

AÇLIK SINIRI 2 BİN 257 TL

TÜRK-İŞ araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 257 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7 bin 353 TL oldu. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2 bin 744 TL olarak hesaplandı.

#

25 Şub 2020 - 21:44 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Utanmaz Akp okuyorsun dimi açıklasana mal varlıklarını kalem kalem de halkımız senin gerçek yüzünü göre!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Şubat 21:44