4 bin işçi güzel haber bekliyor… TÜPRAŞ'ta gözler 18 Nisan'da

TÜPRAŞ işçisi ile Petrol İş Sendikası arasında 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma yine sağlanamadı. Sözleşmenin gündem maddeleri üzerinde görüşmeler önümüzdeki hafta devam edecek

Yaklaşık 4 bin işçiyi ilgilendiren TÜPRAŞ işçisi ile Petrol İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesinde Cuma günü yapılan görüşmelerde yine anlaşma sağlanamadı. 8’inci kez yapılan görüşmelerde işveren üç yıllık sözleşme imzalanması konusunda sendika yetkilileriyle uzlaşmaya varılamadı. Petrol-İş Sendikası sözleşmenin iki yıl olması gerektiğini ve üç yıllık sözleşmeye asla imza atmayacaklarını söyleyince yine anlaşma olmadı.

18 NİSAN’DA DEVAM EDECEK

Uzlaşma sağlanamayan görüşmelerde arabulucu süreci devam ederken Tüpraş işçisi ve Petrol İş Sendikası arasında görüşmeler arabulucu sürecinde de devam ediyor. İki grup önümüzdeki hafta 18 Nisan’da devam edecek.  1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak olan sözleşme için görüşmeler ise 30 Ocak’ta başlamıştı.

ENFLASYON ÜSTÜNDE ZAM

TÜPRAŞ ve Petrol İş Sendikası arasında devam eden görüşmelerde bazı maddeler üzerinde anlaşma sağlanırken şu maddeler üzerinde uzlaşıya varılmıştı: Sendika yöneticiler, iş yeri sendika temsilcileri, disiplin kurulu, suçlu işten çıkarmalar, münhal kadrolar, sınav kurulu, deneme süresi, geçici işçiler, ihaleli işlerde çalışan işçiler, işin değiştirilmesi, hastalık ücreti, hasar ve zarar tespitine ilişkin esaslar, taşıt aracı, doğal felaket hastalık ihtiyaç avansı. İşçiler haftalık iki günlük tatillerinden vazgeçmezken, sözleşmenin iki yıl ile sınırlı kalmasını ve ücretlerinde enflasyon üstünde bir zam istiyorlar.

14 Nis 2019 - 13:16 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.