257 bin kişi kara listeye girdi!

Türkiye’de alım gücü düştükçe vatandaşların ilk başvurduğu çözüm banka kredileri oluyor. Sadece Ocak-Şubat-Mart 2020 dönemini kapsayan 3 aylık kısa bir süreçte bile borcu takibe alınan vatandaş sayısı, 310 bin 760 kişi oldu

Bankalara borcunu ödeyemediği için kara listeye giren vatandaşlara ilişkin veriler belli oldu. Son bir yılda 257 bin 331 kişi kara listeye girdi. Kredi ve kredi kartlarının faizli bir şekilde 3 ay ertelenmesi, vatandaşların bankalara olan borcunun katlanarak artmasına neden oldu. Vatandaşın bankalara ve finans şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 30 Nisan – 8 Mayıs haftasında 2 milyar lira daha artarak 645 milyar liraya yükseldi.

Sadece bir hafta içerisinde tüketici kredileri 4,3 milyar lira artarken, kredi kartı borçları ise 2,3 milyar lira azaldı. Bu rakamlar, vatandaşın kredi kartı borcunu ödemek için kredi çektiğini net bir şekilde göstermekte. Borcu borçla kapatmak zorunda kalan vatandaş hem faiz yükünün altına girmekte hem de borcu katlanarak artmakta.

#

29 May 2020 - 09:40 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.