Valilikten çok önemli karar… Okul çevresinde beklemek yasak!

Kocaeli valiliği tarafından alınan karara göre, okul çevrelerinde veli ve eğitimcilerin dışında beklemek yasaklandı.

Kocaeli Valiliği tarafından öğrencilerin güvenliği için çok önemli kararlar alındı. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim görmekte olan çocukların huzur ve güven ortamında eğitim görmeleri, onların başta uyuşturucu ve tütün mamulleri olmak üzere her türlü madde bağımlılığı ve internet ortamında edinebilecekleri zararlı alışkanlık ile bu maddelerin ticaretini yapan kötü niyetli kişilerin ve grupların tehlikelerinden korumak, onlara verilebilecek zararların önüne geçilmesi, ailelerin gönül huzuru içinde çocuklarını okullara gönderebilmelerini temin maksadıyla bazı önemli kararlar alındı.

İlimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bahçelerinde, giriş ve çıkışlar ile okul çevrelerinde; Öğrencilerin aileleri, velileri ve okul idareci, öğretmenleri ile okul çalışanları dışında ilgisiz kişi veya gruplar ile seyyar satıcıların bekleme ve satış yapmaları, okul çevrelerinde bulunan internet kafelere okulların açık olduğu saatlerde öğrencilerin alınmasının yasaklanmasına karar verildi.

Okulların çevrelerinde bulunan market, büfe ve bakkallarda tütün ürünlerinin paket açılarak adet şeklinde veya daha küçük paketlere bölünerek satılması 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının önlenmesi ve Kontrolü hakkındaki Kanunun 3/8 maddesi, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanunun 8/j maddesi gereği yasaklandı.

06 Mar 2019 - 15:18 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.