Sınav kaygısı ile başa çıkmanın yolları anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesinde bu yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerle bir araya gelen Öğrenme Psikoloğu Dr. Faruk Öndağ, sınav kaygısı ve ders çalışma konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen seminerde, öğrenme Psikoloğu Dr. Faruk Öndağ konuşmacı olarak katıldı. Öndağ, “Bi Müsaade Sınavım Var İç Disiplin İç Motivasyon” seminerinde katılımcılara sınav kaygısı ile başa çıkma gibi konularda bilgi aktardı.

Kartepe Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine bilgi veren Öndağ “Sınav kolaydır yeter ki nasıl hazırlanacağınızı bilin” dedi Öndağ, öğrencilerin sınav sürecinde neler yaşadığını, bu süreçte onları ne gibi görünmez engellerin beklediğini ve bu engellerin nasıl aşılacağını keyifli bir anlatımla aktardı. Sınava hazırlık sürecinde, bir hafta öncesinde ve özellikle sınav anında nelere dikkat edilmesi gerektiği noktasında öğrencilere bir yol haritası veren Dr. Faruk Öndağ, öğrencilere yaşanmış sınav öyküleri anlattı.

“Hedef ve motivasyonumuz olduğunda beynimiz daha iyi çalışır” diyen öğrenme Psikoloğu Dr. Faruk Öndağ, sınava girecek öğrencilerin en büyük düşmanının ilkbahar ayında görülen bahar yorgunluğu olduğunu söyledi. Bahar yorgunluğunun sınava hazırlananlarda ders çalışmaya engel olumsuz etkileri olduğunu belirterek Bu soruna karşı uygulanacak etkili yöntemler tavsiye etti. “Bahar aylarında her gün uyuduğunuzdan daha fazla uyumayın” diyen Öndağ, sınava hazırlanan öğrencilere bol su içmeleri her gün spor yapmaları ve vitamin takviyesi kullanmaları önerisinde bulundu.

21 Nis 2018 - 11:47 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.