Okulların açılışı bilmeceye dönüştü!

Okulların 31 Ağustos’ta açılıp açılmayacağı, günlük koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle bilmeceye dönüştü. MEB’in, “Okullar 31 Ağustos’ta açılmalı” görüşü, vakaların artması nedeniyle yerini, “Son ana kadar bekleyelim”e bıraktı

Günlük koronavirüs vaka sayılarının binin üzerine çıkması nedeniyle okulların açılış tarihi olarak belirlenen 31 Ağustos’un doğru tarih olup olmadığı tartışılıyor. Okulların açılıp açılmayacağına yönelik resmi açıklama için son ana kadar beklemeyi planlayan MEB yetkilileri, sahadan gelen geri dönüşlerin okulların açılması kararını zorlaştırdığını bildirdi. MEB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bakanlıktaki ağırlıklı grup önlemlerin gevşetilmesine tepki gösteriyor.

“ÖNCELİĞİMİZ OKULLARIN AÇILMASI”

Okulların açılıp açılmayacağı ve yeni eğitim öğretim yılında eğitimin nasıl olacağı, vaka sayılarındaki artış ile bilmeceye dönüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu hakkında kendisine yöneltilen soruları, “MEB ve Bilim Kurulu irtibat halinde” şeklinde yanıtlarken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Önceliğimiz okulların açılması” diye konuştu.

KARARSIZLIK HAKİM

Bakanlık içinde, okulların açılması kararının yeniden gözden geçirilmesini isteyenlerin sayısının giderek arttığı ancak nihai karar için son ana kadar bekleneceği öğrenildi. Okulların açılabileceği görüşü Temmuz ayının sonuna kadar bakanlıkta ağırlıklı görüş olarak öne çıkarken vaka sayılarındaki artış, “Kararsızların” oranını artırdı. Önlemlerin erken gevşetildiğinden şikayet eden bazı bürokratlar ise Türkiye’nin Eylül ayında koronavirüste ikinci dalgayı yaşayacağını savunarak kararın rafa kaldırılmasını istedi.

“SÖYLEMEK KOLAY”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılıp açılmayacağı tartışmalarına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Selçuk’un mesajı şöyle: “(Okullar açılmasın) demek, maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda... Lütfen, tedbir alalım.”

#

07 Ağu 2020 - 10:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.