Müzik ve ritim eğitimi engel tanımıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezindeki hafif ve orta düzeydeki zihinsel engelli öğrenciler için ritim atölyesi kuruldu.

Müzik ve ritim eğitimi engel tanımıyor
Müzik ve ritim eğitimi engel tanımıyor
+5
Haber albümü için resme tıklayın

17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, müzik ve ritim eğitimi alıyor. Eğitim merkezindeki uzmanlar, müziğin özel gereksinimi olan öğrencilerin eğitimlerindeki tüm gelişim alanlarını destekleyen en etkili ve önemli disiplinlerden birisi olduğunu belirtiyor.  

 

SAHNE SANATLARI TOPLULUĞU

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde El Sanatları Atölyesi, Bahçecilik Atölyesi, Seramik Atölyesi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölyesi, Beden Eğitimi ve Bağımsız Yaşam Faaliyetleri gibi alanların yanı sıra müzik atölyesi de bulunuyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezindeki öğrencilerle Sahne sanatları topluluğu kuruldu. Hafif ve orta zihinsel engelli bireylerden oluşan ritim grubu davul, darbuka, bendir gibi ritim aletlerini çalmayı öğreniyor. Müzik ve ritim öğretmeni ile birlikte ritim etüt çalışmaları yapan öğrenciler, önümüzdeki gönlerde gösteri yapmaya hazırlanıyor.

 

İLETİŞİM KURMADA ETKİLİ OLUYOR

Uzmanlar müziğin, özel gereksinimi olan öğrencilerin eğitimlerindeki tüm gelişim alanlarını destekleyen en etkili ve önemli disiplinlerden birisi olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu bireylerle iletişim kurmada yararlanılabilecek çok etkili bir teknik olduğunu da belirten uzmanlar, müziğin iletişimde dinleme ve dikkatini yoğunlaştırabilme becerilerinin gelişimi için büyük önem taşıdığını da söylüyor. Merkezde, dersin işlenişinde öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun etkinlikler belirleniyor. Bu etkinlikler arasında ritim çalışması, ses çalışmaları, şarkı söyleme, halk oyunları, müzikli öykü ve kavramların müzikle öğretimi yer alıyor.

GELİŞİM DÜZEYİNE GÖRE ETKİNLİKLER

Dinleme ve dikkatini toplama becerilerinin gelişiminde ritmik etkinliklerin çok önemli rolü bulunuyor. Bu eğitim sayesinde öğrenciler ritim tutabiliyor, duydukları sesin ritmine uygun vuruş yapabiliyor ya da vücut hareketleriyle duydukları sesi yorumlayabiliyorlar. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde dersin işlenişinde öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun etkinlikler belirleniyor. Bu etkinlikler arasında ritim çalışması, ses çalışmaları, şarkı söyleme, halk oyunları, müzikli öykü ve kavramların müzikle öğretimi yer alıyor. Müzik eğitiminin amaçları ve gelişim alanları  göz önünde bulundurulduğunda iletişim, farkında olma ve dil gelişimi, motor  gelişimi, zihinsel gelişim, yaratıcılık ve duygusal durum gelişimlerine katkıda bulunuyor.

16 Şub 2018 - 11:36 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.