Kütüphanede Ersoy konuşuldu

Kocaeli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği gerçekleştirdi.

İzmit Sabancı Kültür Merkezi Küçük Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden; Öğretim üyesi ve Araştırma Görevlisi Durmuş Ongun konuşmacı olarak davet edildi. Programa; İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Ercan Yamen, Müdür Yardımcısı Ayhan Zeren,  İl Halk Kütüphanesi Müdür vekili Gülfem Öztin, şube müdürleri, çalışanlar ile Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

KİTAP SERGİSİ

Araştırma Görevlisi Durmuş Ongun, konuşmasında büyük üstat Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını anlattı. Yaşadıklarını, gördüklerini, o dönemin toplumsal yansımalarını,  memleket meselesine duyarlılığını, hakikat ve sadakatini, samimiyetini ve tevazuu ile karakteristik özelliklerinden bahsetti.

Özellikle Ersoy’un İstiklal Marşı’nın kıtlarında yer alan sözlerinde ne demek istediğini ise tek tek özetledi. Öğrencilere okunması gereken Ersoy’la ilgili kitapları da tavsiye etti. Etkinliğin sonunda kurum müdürleri Ongun’a teşekkür ederek birlikte kütüphanede açılan Mehmet Akif ile ilgili kitap sergisi dolaşıldı

15 Mar 2019 - 09:26 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.