Eğitim- Sektör İşbirliği protokolü imzalandı

Kocaeli Valiliği ile Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi arasında yapılan “Eğitim- Sektör İşbirliği” Protokolü İmza Töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Protokolle amaçlarının Denizcilik ve Gemi yapımı alanı bulunan okulların, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek ve okullarda öğrenim gören öğrencilerin mesleki eğitim- staj konularında karşılaşılan zorlukları çözmek olduğu belirtildi.

Eğitim Sektör işbirliği çerçevesinde kentte, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Körfez Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrenci ve öğretmenleri alanları ile ilgili yeni teknik yöntemlerle tanıştırılacak, bilgi ve teknoloji paylaşımı yapılacak, öğrencilerin mesleki eğitim ve staj yapacakları yerler konusunda işbirliği yapılacak ve imkanlar dahilinde okulların çeşitli ihtiyaçlarını karşılanacak.

Buna göre belirtilen okullarda başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere Deniz Ticaret Odası tarafından burs verilecek, burs verilirken de şehit çocuğu, gazi çocuğu, öksüz veya yetim olup maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere öncelik verilecek.

Ayrıca Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Körfez Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan öğrencilere Deniz Ticaret Odasına bağlı işletmelerde istihdamda öncelik sağlanacağı belirtilen protokol Vali Hüseyin Aksoy tarafından imzalandı.  

Valilik Makamında gerçekleşen imza törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Kürşat Bal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Can Özgülenç ve Bilgin İşler ile Meclis Üyesi Ali Sarı katıldı.  

Vali Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; “Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubemizle Valiliğimiz arasında imzalanan protokolle sektör ve eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Özellikle Denizcilik Meslek Lisesinde okuyan öğrencilerimizin sektörde daha rahat ilişki içerisinde iş bulmalarını sağlamak, staj imkanlarının daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak, başarılı olan öğrencilerimize sektör tarafından burs verilmesi konusunu kapsayan bir çok konu bu protokolle imza altına alınmıştır. Bu sektörle eğitim kurumları ile arasındaki işbirliğinin hem eğitimin kalitesinin daha üst noktalara taşınmasına katkı sunması, hem de sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikteki insanları daha iyi yetiştirmeleri anlamında önemli katkıları göreceğiz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, hayırlı olsun dilekleriyle “Eğitim- Sektör İşbirliği” protokolünü imzalayarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

23 Oca 2019 - 17:28 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.