Bilgi Köprüsü’nde sanat adına bir güzel etkinlik; “Biz büyükler de oynayalım”

İzmit Yenişehir Mahallesi Konak Sokak’ta çift yabancı dil eğitimi veren Bilgi Köprüsü KIDS Anaokulu’nun başarılı öğretmenleri 25 Kasım 2019 tarihinden bu yana zevkli bir uğraş içerisine girdi. Her pazartesi günü iş çıkışında KBT eğitmeni  Erhan Demiray rehberliğinde drama eğitimi almaya başladı.

Öğretmenlerin sanat adına bu çalışması tüm hızıyla devam ediyor ve kazanımları oldukça fazla.. Her biri ayrı ayrı, empati kurmada daha ileri seviyeye geçtiklerinin, klasik öğretmen mantığının çok dışına çıkabildiklerinin, sanatın içerisinde daha estetik, daha hoşgörülü, daha çözüm üretir olduklarının farkında.

GÜZEL BİR AMAÇLARI DA VAR

Çalışmalara katılan eğitimcilerin, bu doğrultuda güzel bir de amaçları var. Onlar kendilerine inanıyor, iddialı konuşuyor. Hazır olduklarında bir de sahne performansı ortaya koymak istiyor. Planlarında ise elde edilen gelirle KOÜ Çocuk Onkolojisi Bölümüne OKUL ÖNCESİ ZEKA GELİŞİMİ SETLERİ almak, katkı sağlamak var.

DEMİRAY; “DRAMA BİR EĞİTİM ARACI”

Aldıkları tiyatro çalışmalarının eğitimcilere kazanımları konusunda, Erhan Demiray’ın da öngörüleri var. Demiray, bu çalışmaların öğretmen üzerinde olumlu sonuçlarına dikkat çekerek, “Çocuklar hayal güçlerini yazarak, çizerek ya da oynayarak ortaya koymak isterler. Eğer bu duygularını ortaya çıkaramazlarsa duygularını çevresi ile çatışma haline girerek gösterme yolunu da seçebilirler. Öğretmenlerimiz tiyatro eğitimlerinden kazanımlarla, çocukların ses, kas, koordinasyon, hareket duygusunun gelişmesi, ritim duygusunun artması, sahne hakimiyeti, jest ve mimiklerle ifade, beden dilini kullanarak role girebilme ve oynama  yetilerini kazanması açısından önemli bir faktör olup çocukların duygu  durumlarını hissedip ortaya koymalarını  sağlayabilir.” diyor. Bilgi Köprüsü Eğitim Kurumlarının, sanatı seven bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu hatırlattı.

#

26 Şub 2020 - 10:36 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.