Açılmayan okula neden 600 bin TL demirbaş alındı?

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Okul açılmamasına rağmen bu okula 600 bin TL ödenekle demirbaş alındığı ve okulda geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde imam hatip öğrencilerinin eğitim gördüğü iddia edilmiştir” diyerek Milli Eğitim Bakanı’ndan sorduğu sorulara cevap vermesini istedi.

2018 yılı Haziran ayında Valilik tarafından isim onayı verilen ve Ağustos ayında tescil edilen Gebze’deki Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kurucu müdür atanmasına rağmen eğitim öğretim için hazır olan okula öğrenci alınmamasını TBMM gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması isteğiyle soru önergesi veren İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan önergesine yanıt alamadı.

Bir yandan okulla ilgili sorulara cevap bekleyen Türkkan, diğer yandan da Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili başka iddiaları da Meclis’e taşıyarak  Bakan Selçuk’a yeni sorular sordu.

Türkkan önergesinde; “Kocaeli Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, 2018 yılı Haziran ayında isim onayı Valilik tarafından verilmiş, okul Ağustos ayında tescil edilmiş, ancak bu okul hala açılmamıştır” diyen Lütfü Türkkan, “Eğitim-öğretime hazır olduğu halde, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulun açılmama nedeni olarak inşaatın yetişmemesi gerekçe gösterilmiştir” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Okul açılmamasına rağmen bu okula 600 bin TL ödenekle demirbaş alındığı ve okulda geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde imam hatip öğrencilerinin eğitim gördüğü iddia edilmiştir” diyerek Milli Eğitim Bakanı’ndan sorduğu sorulara cevap vermesini istedi.    

İşte Türkkan’ın soruları:

1-Eğitim öğretime hazır olduğu halde Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılmaması ile ilgili olarak Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatın yetişmemesini gerekçe göstermesine rağmen bu okul için 600.000 TL ödenekle demirbaş alındığı doğru mudur?

2-Okul için demirbaş alınmasına kim karar vermiştir? Buna hangi makam tarafından onay verilmiştir?

3-Alınacak demirbaş için ödenek miktarı neye göre belirlenmiştir, bu harcama nereden karşılanmıştır?

4-600.000 TL ödenekle alınan demirbaşlar nelerdir? Bu demirbaşlar nerelerde kullanılmaktadır?

5-Bu okulda geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde imam hatip öğrencilerinin eğitim gördüğü doğru mudur? 

6-Okul inşaatı yetişmemesi gerekçe gösterilerek öğrenci alımı yapılmazken aynı okula imam hatip öğrencileri neden alınmıştır? Bu öğrenciler nasıl ve nerede eğitim görmektedir?

7-Gebze Çoban Mustafa Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi’ne mi dönüştürülmek istenmektedir, Bakanlık olarak böyle bir uygulama için hazırlık mı yapılmaktadır? 

01 Ağu 2019 - 14:54 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.