Çorbalara neden zam yapmadınız sayın Hürriyet?

İzmit Belediyesi denilince son bir haftadır konuşan konular artık herkesin dilinde. Herkes kendi cephesinden bir şeyler söylüyor ve söylemeye devam ediyor. Ben fikrimi geçtiğimiz yazıda ifade ettim. Meselenin çok daha derin bir mesele olduğunu kanısındayım hala.

Ama bir noktanın da altını kalın çizgi ile çekmekte fayda var, Fatma Kaplan Hürriyet bu meselede sonuna kadar haklı. Başka da söylenecek bir şey yok.

Birilerinin işsiz kalması elbette kötü bir şey ama sistemin böyle devam ettiği bir ülkede yapacak bir şey yok. İster AKP olsun ister CHP veya başka bir parti, bu noktada değişen hiçbir şey yok. Olayı kişileştirmeden meselenin özüne inip çözmek lazım.

Benim bugünkü derdim çorba. Hani İzmit’te her sabah çeşmelerden akan çorba var ya işte o.

“Bu kadar tartışma varken ne çorbası” diyenlere ise aslında ne kadar çok alakası olduğunu ifade etmek istiyorum biraz.

Malum, belediyelerin yaptığı her ihale aslında bizler için haberdir. Öyle garip, öyle ilginç ihaleler yapar ki belediyeler, şaşıp kalırsınız. Geçenlerde yazdık, okudunuz, mezar kazmak için bile ihale yapabiliyor bizim belediyeler, sanki belediyede çalışan hiç işçi kalmamış gibi.

Geçenlerde bir ihalede İzmit Belediyesi yaptı, konumuz olan çorba çeşmelerinde dağıtılacak çorbalar için. İhale tamamlandı ve kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

İzmit Belediyesi, 2020 yılı için çorba çeşmelerinden dağıtılacak çorbalar için düzenlediği ihalede 705 bin lira yaklaşık maliyet belirlemiş. 7 yerde toplam 150 bin litre çorba dağıtılacak.

Genelde ihalelerde belirlenen yaklaşık maliyet ile verilen teklifler arasında öyle pek uçuk rakamlar olmaz, olursa da çok nadirdir. Peki bu ihalede verilen teklif ne kadar biliyor musunuz? Tam 493 bin 500 lira. 211 bin 500 lira daha az bir teklif vermiş firma. İhaleyi de hakkıyla kazandı doğal olarak. İzmit Belediyesi 705 bin liraya bile razıyken 211 bin 500 lira kar elde etti.

Buraya kadar gayet güzel değil mi? 

Peki bir yıl önce, yani belediyenin AKP’de olduğu dönemde nasıl bir ihale olduğunu merak ediyor musunuz? Ben merak ettim.

2019 yılı için düzenlenen ihalede sözleşme imzalan bedel tam 495 bin 79 lira 20 kuruş. 

Mercimek çorbasının içinde bulunan, mercimek, yağ, soğan, tuz karabiber veya ezogelin çorbasındaki bulgur, pirinç şehriye gibi ürünlere son bir yılda gelen zamları bir düşünün. Buna rağmen aynı miktar ürün için birer yıl ara ile yapılan ihalede daha az teklif geliyorsa birilerinin şapkayı önüne alıp düşünmesi lazım.

Bu noktada İzmit Belediyesi sağlam bir teşekkürü hak ediyor. İşi alan Kartepe Yemek adlı firma ve sahibi Mehmet Başol’a da bir teşekkür etmek lazım. Bu teklifi vermek her babayiğitin harcı olmasa gerek.

Velhasıl kelam, İzmit Belediyesi ve Fatma Kaplan Hürriyet hakkında bir oturuşta 80 tane eleştiri yazabilir, ifade edebilirim ama hep olduğum ve hep olacağım gibi, yiğidi öldür hakkını ver…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hüseyin Davutoğlu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.



Kocaeli Markaları

Kocaeli Koz, Kocaeli ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (262) 332 00 52
Reklam bilgi

Anket İzmit Belediye Başkanlığı için hangi aday oy verirsiniz?
Tüm anketler