Uyuşturucu organizasyonunun 8 önemli ismi tutuklandı

Türkiye üzerinden Avrupa’ya yapılan uyuşturucu sevkiyatını yöneten isimler arasında olduğu iddiasıyla bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı  Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Büro Ekipleri,  almış olduğu duyum ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri  3 ayrı operasyonda, 184 kilo eroin, 769 kilo esrar ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan  3 kişi ise sevk edildikleri adli merciiler tarafından tutuklandı.

Operasyonlarla ilgili soruşturmayı sürdüren  Kocaeli  Polisi,  yakalanan şahıslar  ve kullanılan araçlar üzerinden iz sürerek, onlarla bağlantılı  oldukları belirlenen kişilere ulaştı.  Devam eden çalışmalar neticesinde İstanbul, Ankara ve Kocaeli  illerinde  birbirleri ile bağlantılı  olarak uyuşturucu  maddeleri ülkemiz üzerinden  Avrupa  ülkelerine  sevk ve organizasyonunu  yapan  D.B, Ü.C, U.P, A.K, N.F, H.Ş, A.O.Ö, H.K, I.A. ve H.A isimli şahıslar oldukları belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan  2 kişi tutuklanırken, 1 kişi emniyetteki ifadesi sonrası  serbest kaldı. 1 kişi ise  firar olarak aranırken, 6 kişi  gözaltına alınarak Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne  getirildi.

Şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda ise suikast silahı olarak bilinen 1 adet Glock marka tabanca ve 24 adet mermi ele geçirildi.

Avrupa’ya, ülkemiz üzerinden uyuşturucu sevkiyatı yapılması ile ilgili olarak  emniyette ifadeleri alınan  ve olayın organizasyonunda yer aldıkları  öne sürülen şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemleri sonrası Körfez Adliyesine sevk edildi.

Arama listesinde olan 2 kişinin ise önceki operasyonlarda tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirlendi.  Adliyeye sevk edilen 8 şahıs da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 kişi ise İstanbul'da sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.

19 Mar 2018 - 09:51 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.