Taksici cinayetinde flaş gelişme

Derince'de aracı gasp edilerek öldürüldükten sonra ormanlık alana atılan taksi sürücüsü Halil Güney'in cinayet şüphelileri emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. 1 kişi tutuklandı, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

19 Kasım günü Derince'de gerçekleşen olayda, İzmit Yenidoğan Köprü Taksi Durağında çalışan Halil Günay'dan(40)  gece 01.45 sıralarında aracı ile duraktan ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Ailesinin ve çalışma arkadaşlarının Güney'e ulaşamayınca durumu hemen polise bildirdi. Yapılan ihbar üzerine hemen harekete geçen polis ekipleri 12 yıldır taksi şoförlüğü yapmakta olan Halil Günay'ı arama çalışmalarına başladı.

Polis yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Derince Çınarlı Görükle Mesire Alanında Günay'ın cansız bedenini kanlar içerisinde buldu. Ormanlık alanda bulunan cesedin üzerine olay yerine çağrılan olay yeri inceleme ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonucunda Günay'ın pompalı tüfekle vurulduktan sonra araçtan atıldığı ve yaralı şahsın kendi çabasıyla yol üzerinde bir süre süründükten sonra ağaçlık alanda kaldığı iddia edilmişti.

 

Konu ile alakalı titiz bir çalışma yürüten Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı cinayetin sır perdesini araladı. Geçtiğimiz günlerde olay ile ilgili gözaltına aldığı Gökhan .Y, M.Y, M.T ve G.K  isimli şahıslar emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. Cinayeti G.Y'nin tek başına işlediği ve diğer şüphelilerden çeşitli yardımlar aldığı ve olayı gasp için yaptığı iddia edildi. G.Y'nin daha önce benzer suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi. Gökhan G. mahkeme kararıyla tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbet bırakıldı.

#

16 Ara 2016 - 10:11 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.