Saadet Partisi kongre tarihini açıkladı

SP İl Başkanı Nurettin Çelik, il kongresinin 22 Ekim'de yapılacağını açıkladı

Saadet Partisi Kocaeli İl Teşkilatı, her ay düzenlediği İl Divan Kurulunun Eylül ayı oturumunu, Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. İki oturumdan oluşan il divan toplantısının ilk kısmı basına açık şekilde sürdü. Divan kuruluna başkanlık eden Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik, ilk başta kürsüye davet edildi. Çelik’in konuşmasının ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski il başkanı Sinan Ejderoğlu divana hitap etti. Konuşmaların ardından Eylül ayı divan toplantısının ikinci kısmına geçildi. Bu kısımda il yönetimi çalışmaları incelendi, ilçe başkanları aylık raporlarını sundu, parti içi birimler faaliyetlerini aktardı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu ve İl Başkanı Nurettin Çelik’in yanı sıra toplantıda; İl Gençlik Kolları Başkanı Latif Gökhan Durtaş, İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün, Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli İl Başkanı Kemal Halıcı, il yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, ilçe başkanları ve partililer yer aldı. İl Başkanı Nurettin Çelik, 22 Ekim Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda il kongresini yapacaklarını söyledi.

KENDİLERİNDEN BAŞKA HERKESİ YOK ETTİLER

İl divan kuruluna ilk olarak hitap eden Saadet Partisi İl Başkan Nurettin Çelik, ülke ve ümmet olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade ederek, “Dış politikada sıfır problem denildi, etrafımızda güçlü bir devlet kalmadı. İçeride ortak akıl ile başladılar ve tek akılla birlikte yürümeye devam ettiler. İstikrar dediler, siyasette kendilerinden başka kim varsa yok ettiler. Siyasete, aslan gibi kükreyerek başlayanlar, siyaseti bırakırken sesleri çatallı, kedi gibi duruşları hepimizi üzüyor” dedi.

ADİL DÜZEN SÖZÜMÜZ VAR

Her zorluktan sonra bir kolaylık olduğunu hatırlatan Çelik, “Allah’ın inayeti ile bu siyonist düzen hakkı haykıran milli görüşçülerin elleri ile bozulacak ve yerine adil düzel kurulacaktır. Güçlerimizi birleştirme ve zorluklara karşı göğsümüzü siper etmeliyiz. Dünyanın ve Türkiye’nin kurtuluşu için milli görüşün yükselmesi başlamıştır. Çok çalışmak ve büyük hedefe ulaşma zorundayız. Adil bir düzen için sözümüz var faiz zulmünden kurtarmak için sözümüz var.  Devlet çanağında 15 yıldan beri ziftlenerek imkan bulanlar, toplumda aklanmış olarak gezemeyecek. Saadet Partisi iktidara geldiğinde, bunlardan hesapları tek tek soracak” diye konuştu.  

 MANEN KALKINMAK GEREK

Daha sonra kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, “Saadet Partisi diğer partilerden ayrı bir partidir. Milli görüş bir tarafa diğerleri bir tarafa elbette bunun birçok nedenleri vardır. En önemli, en etkileyici ayırt edici unsur, Saadet Partisi kalkınmayı önceleyen yegane siyasi parti oluşudur. Ülkemizde sosyal açıdan bir buhran ve tıkanıklık var buna ne gerek? Buna manen kalkınmak gerek, elbette bir çok hadiseler çözüldü ama tam olarak manen kalkınma olamadı biz bunun farkındayız. Yeni okullar, imam hatipler açıldığı halde, gençlik dinden uzaklaşıyorsa bunun için yapılacak çok iş vardır” ifadelerini kullandı.

SANAYİLEŞMEK YETERLİ DEĞİL

Türkiye üzerinde maddi olarak ciddi bir sorumluluk olduğunu ifade edem Ejderoğlu, “Çevre ülkemizde büyük katliamların ve göçlerin sebebi; Türkiye’nin gerçek manada madden kalkınamamış olmasıdır. Türkiye gerçekten güçlü bir ülke olsa, yaşadığımız sıkıntılar, Irak ve Mısır Libya hadisesi, güneydoğu felaketleri hatta 15 Temmuz hadisesi yaşanamazdı. Madden kalkınamamış bir ülkede dış güçlerin planı vardır. Bu yüzden siz Amerika’ya on beş defa da gidersiniz yirmi beş kez de gidersiniz. Türkiye sanayileşen ülkeler içerisinde bulunuyor ama sanayileşmekte yeterli değil, dünyada yüksek teknolojinden bahsediliyor. Almanya 4.0 endüstri atılımından bahsediyor, yani insanların yaptıklarını robotlar yapacak ve yerinde kontrol ile uzman kişiler dışarıdan robotları yönetecek. Orada ki insanlar hem robotu çalıştıracak hem de robotar geldi diye işlerinden olmayacak ve devlet tarafından yeni istihdam alanları açılacak. Sanayileşme bandını iyi yakalayıp yüksek teknolojiye geçmemiz lazım" dedi.

İL BAŞKANLARINI ELEŞTİRDİ

Geçtiğimiz ay Nurettin Çelik’in HDP ile ilgi sözleri sonrası oluşan polemik ile ilgili konuşan Ejderoğlu, “İl başkanımızla alakalı bazı il başkanları bir takım sözler sarf ettiler. Birileri birçok şey yaptığında bir şey olmuyor ama siyasetin gereğini biz söyleyince olay oluyor. Bizim HDP ile alakalı bir beraberliğimiz yok. İl başkanımız ne zaman ne diyeceğini bilir ve en güçlü şekilde çalışmalar yaparak partimizi beraber yükselterek 2019’da cevabımızı vereceğiz" şeklinde konuştu.

#

24 Eyl 2017 - 10:12 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.