ÖZTÜRK'ÜN SORGULAMASI DEVAM EDİYOR
Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Oktay Öztürk ve adamlarına yönelik yaptığı operasyonun ardından 8 kişi gözaltına alınmıştı. Organize Büro Amirliğinde sorgulanan Öztürk ve adamlarını ‘’çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurma’’ iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusuna devam edilen Öztürk ve adamlarının ifadesi sürüyor. Operasyonun ardından yapılan resmi açıklamada Oktay Öztürk ve adamlarının ikametgâhlarında ele geçirilen malzemeler kamuoyuyla paylaşılmıştı.
İşte o açıklama;
İlimizin merkezinde “TCK 220. Madde Kapsamında Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Suç Örgütüne Üye Olmak, Kurulan Örgüt Adına Suç İşlemek, Örgüt Kapsamında Haksız Ekonomik Çıkar Elde Etmek, Nitelikli Yağma ve Tehdit” Suçları ile ilgili olarak organize suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik olarak; 02.06.2017 günü İlimiz merkezinde operasyonlar sonucunda; Suç örgütü mensuplarından (8) şahıs yakalanmış ve yakalanan şahısların ikamet ve iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda; 9 mm çaplı Ruhsatsız Tabanca (1 adet), 9 mm çaplı Fişek (25 adet),Şarjör (1 adet), 340.000 TL Meblağlı Banka Çeki, (2 adet), 277.000 TL Meblağlı Borç Seneti, (3 adet), Değişik Meblağlarda Banka Çeki Fotokopileri (16 adet), Alacak-Verecek Kayıtlarının kayıt altına alındığı çeşitli evraklar (6 adet) ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan (8) şüpheli şahıs gerekli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilecektir.
İlgili Galeriler