Öğrenci servislerine sıkı denetim

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim ekipleri öğrencilerin güvenliği ve rahatlığı için öğrenci servis araçlarını denetliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Ulaşım Denetim ekipleri Kocaeli genelinde öğrenci servis araçlarını denetliyor. Yapılan denetimler kapsamında öğrenci servis araçlarının belge ve ruhsat gibi evrakları kontrol ediliyor. Ekipler, evrak kontrollerinin yanında araçların fiziki yeterliliklerini de denetliyor. Ruhsat, belge eksikliği olan veya korsan olarak faaliyet gösteren öğrenci servis araçlarına ise cezai işlem uygulanarak, çalışmalarına izin verilmiyor.   

RUHSAT VE BELGELER KONTROL EDİLİYOR Toplu Taşıma Dairesi Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü bünyesindeki Ulaşım Denetim ekipleri, okulların açılmasıyla tüm ilçelerde öğrenci servislerini denetlemeye devam ediyor. 6 ekip halinde sürdürülen denetimler kapsamında araç ve şoförlerin çalışma ruhsatı, öğrenci güzergâh izin belgesi, şoför kartı, ücret tarife tablosu, ehliyet gibi evrakları kontrol ediliyor.    

ARAÇLARIN FİZİKİ DENETİMLERİ DE YAPILIYOR Ulaşım Denetim ekipleri ruhsat ve belge kontrollerinin yanında ayrıca araçların fiziki kontrollerini de gerçekleştiriyor. Fiziki kontroller kapsamında araçların emniyet kemerleri kontrolü, dur levhası, okul taşıtı yazısı, koltuk kontrolleri, araç ışıklandırmaları ve ilk yardım çantası denetimleri yapılıyor.   

İLKÖĞRETİMLERDE REHBER ÖĞRETMEN ZORUNLULUĞU Kanun ve Büyükşehir Belediyesi Mevzuatı açısından, ilköğretim okulları öğrenci servis araçlarında Rehber Öğretmen bulunması zorunluluğu bulunuyor. Ulaşım Denetim Ekipleri bu kapsamda ilköğretim öğrenci servis araçlarında rehber öğretmenlerin araç içerisinde öğrencilerle birlikte seyahat etmelerini de titizlikle denetliyor.  

#

06 Kas 2017 - 11:20 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.