Gıda deposu küle döndü

İzmit Sanayi Mahallesi Yelken Sokak üzerinde bulunan Uzuner Gıda Deposu isimli iş yerinde sabaha karşı yangın çıktı.

Çıkan yangını görenlerin haber vermesi sonucu olay yerine İzmit başta olmak üzere Gölcük, Başiskele, Karamürsel, Derince ve Körfez ilçelerinden çok sayıda itfaiye aracı ve su tankerleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından güçlükle kontrol altına alındı. İddialara göre çocuk bezlerinin bulunduğu depo bölümünde elektrik kontağından kaynaklandığı öne sürülen yangının daha sonra diğer 3 depoya da sıçradığı öne sürüldü. Sabah saat 10.30 sıralarına kadar itfaiye ekipleri soğutma çalışmasına devam etti. Yangında bazı çalışanlar dumandan etkilendiği için ambulanslarla kontrol amaçlı çevrede bulunan hastanelere kaldırıldılar. Bazı gıda maddeleri ise iş makineleri ile yanan depoların yanındaki boş depoya kaldırıldı. Deponun otoparkında bulunan araçlar da yangın tehlikesi yaşadı. Anahtarı bulunan araçlar yetkililer tarafından uzaklaştırıldı. Yangın sebebiyle depolar tamamen kullanılmaz hale geldi. Yangın nedeniyle bölgeye bir süre elektrik verilemedi.Özcan, Ayhan, Orhan Uzunoğlu kardeşlere ait olduğu öğrenilen 4 adet gıda deposunda yangın nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldi.  Gıda depolarının sahiplerinden Özcan Uzunuoğlu, “Gece saat 03.00 sıralarında haber geldi. Hemen geldik. İtfaiye ekipleri söndürmeye çalışıyordu. Maddi kaybımız bilgisayarlardan yapacağımız kontrollerden sonra belli olur. Şu anda net rakam diyemiyoruz. Birçok firmanın distribütörlüğünü yapıyoruz. Allaha şükür ölen ya da yaralanan yok. Maddi olarak yüzde 80 zararımız olduğunu düşünüyoruz. En kısa sürede toparlanmaya çalışacağız” şeklinde konuştu. Yangının neden olduğu maddi hasar ise yapılan incelemelerin ardından tespit edilecek. N

#

11 Tem 2017 - 15:06 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.