Bot faciasında arama çalışmaları devam ediyor

İzmit’te dün akşam saatlerinde 2 si çocuk 5 kişi şişme bot ile balık tutmak için denize açıldı. Denizde bot bir anda alabora oldu.

Olay esnasında rotasında giden bir deniz otobüsü durumu fark ederek hemen durdu. Deniz Otobüsünde çalışan bir personel yardım için denize atladı. Boğulmak üzeri olan bir şahıs son anda kurtarıldı.  Bu esnada Deniz Otobüsündeki görevliler polis, 112 ve itfaiye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Deniz Otobüsünden atlayan görevlinin kurtardığı 1 kişi ile botun yanında bulunan 2 si çocuk toplam 4 kişi hemen olay yerine yakın olan bir teknenin olay yerine yanaşması ile tekneye alındı. Yardımda bulunan teknenin yakıtı bitince, olay yerine giden Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait bot, kazazedeleri alarak İzmit Seka Park sahiline getirerek sağlık ekiplerine teslim etti.

Kıyıda bekleyen 3 ambulansta görevli sağlık ekipleri hemen kazazedelere müdahalede bulundu. Ardından çevre hastanelere sevk etti. Ambulansa alınarak Seka Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 33 yaşındaki Şerafettin Büyükyaşar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.4 yaşındaki oğlu Veysel Büyükyaşar'a ise yapılan müdahalesi sonrasında yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 6 yaşındaki Sedat Uzel ile 27 yaşındaki Emre Kırlangıç'ın ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan şişme botun alabora olması sonucu kaybolan Hakan Uzel'in bulunması için bölgede  arama çalışmaları  başlatıldı. İzmit İlçesi Yenidoğan Mahallesinde ikamet eden  evli ve 2 çocuk babası olan ve Makine Kimya Fabrikasında işçi olarak çalışan Şerafettin Büyükyaşar’ın cenazesi, yapılan adli işlemler sonrasında yakınlarına teslim edildi.  Büyükyaşar Yenidoğan Köşem Camii’nde kılınan öğle namazı sonrası  Bağçeşme Mezarlığında  gözyaşları arasında toprağa verildi.  Öte yandan evli ve 1 çocuk babası olan,  olay sırasında   denizde kaybolan Hakan Uzel’i arama çalışmaları hala devam ediyor.  Kaybolan  Hakan Uzel ile yaşamını yitiren  Şerafettin Büyükyaşar’ın  iyi yüzücü oldukları, ancak olay sırasında çocuklarını kurtarmak isterken boğuldukları öne sürüldü.

#

17 Tem 2017 - 13:18 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.