Bir haftada bin tane ele geçirildi… Nedir bu “sentetik ecza?”

Kocaeli’de son bir hafta içinde yapılan uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen “sentetik ecza?” miktarı dikkat çekti.

Kocaeli Valiliği tarafından, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığının son bir haftalık çalışmasında ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve miktarları yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Uyuşturucu madde ve kaçakçılık ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler içerisinde özellikle “sentetik ecza?” miktarı dikkat çekti.

Çeşitli tıbbi hastalıkların tedavisinde de kullanılan halk arasında sıklıkla 'Yeşil reçeteli ilaçlar', 'Sentetik ecza' olarak bilinen bazı ilaçların uygun süre ve doz dışında, ya da uygun amaçla kullanılmadığı zaman keyif veren ya da sakinleştirici etkileri nedeniyle kötüye kullanıldığını ve bağımlılığa neden olduğu biliniyor.

Kocaeli’de 23-29 Aralık tarihleri arasında yapılan operasyonlarda, 1008 adet sentetik ecza ele geçirildi. Bunun yanında 208 gram esrar, 136 gram skunk, 50 gram metamfetamin, 10 gram sentetik kannabinoid, 24 adet ecstasy ve 1 gram eroin ele geçirildi.

30 Ara 2019 - 10:07 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.