Avukatı, 25 yıl önceki dava yüzünden öldürmüş!

İzmit'te, avukat Mehmet Samim Geredeli'yi bürosunda tabanca ile ateş ederek öldüren Serhat Abdullah Sağ (37), hâkim karşısına çıktı. Duruşmada, avukattan 20-25 yıl önce Bolu'da dedesine ait arsaların kamulaştırılması sırasında tahsil ettiği parayı ödemesini istediğini anlatan sanık Sağ, bunun üzerine çıkan tartışmada Geredeli'yi öldürdüğünü söyledi.

Geçen yıl 10 Ekim'de, İzmit Fethiye Caddesi'nde meydana gelen olayda, avukat Mehmet Samim Geredeli bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Avukatı öldürüp kaçan Serhat Abdullah Sağ, İstanbul'da bir gazinoda eğlenirken yakalandı. Serhat Abdullah Sağ ile kendisine yardımcı olan üvey kardeşi Hakan Sağ ve yaşı 18'den küçük B.C.T. yakalandıktan sonra tutuklandı.

Olayla ilgili açılan davanın görülmesine Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya Serhat Abdullah Sağ ve Hakan Sağ getirilirken, diğer sanık B.C.T. ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmaya sanık ve müşteki avukatlarının yanı sıra Kocaeli Barosu'ndan çok sayıda avukat da izleyici olarak katıldı.

Sanık Serhat Abdullah Sağ, 11 yıl kadar cezaevinde kaldığını ve olaydan 3 ay önce tahliye olduğunu belirterek, "Aile büyükleri, 20-25 yıl evvel maktulün avukat olarak ilçemizde çalıştığı sırada açtığı kamulaştırma davaları sonucunda tahsil ettiği paraları ödemediği şeklinde konuşmalar yapardı. Cezaevinden çıktıktan sonra bu konuyu maktulle konuşmak ve payımıza düşen paraları tahsil etmek istedim. Benim ehliyetim yok, Hakan aracı kullandı. Yanında arkadaşı olan B.C.T. vardı. Hasımlarım olduğu için arkadaşımdan satın aldığım ruhsatsız tabancayı devamlı taşırım. Randevu almıştım, avukatlık bürosuna geldim. Kendimi tanıttım, durumu anlattım ve bana hatırladığını söyledi. Ben paralarımızı alamadığımızı ifade ederek faizi ile birlikte ödemesi gerektiğini bildirince bu aşamada bir şey yapamayacağını, dosyalara bakması gerektiğini söyledi. Tavrı alaycı ve ukalaca olduğundan sinirlendim. Evraklar üzerinde oynama yapabileceğini söyledim. Evraklar üzerinde oynama yapılamayacağını söyledi. Evrakları başka bir avukata vereceğimi söyledim. Bunun üzerine sinirlendi. Tehditvari sözler söyledi. Kimliğimi gösterdiğim sırada birden elimden aldı. Çok sinirlendim ve ateş etmeye başladım. Ancak öldürmek istemedim" dedi.

Hakan Sağ ise savunmasında, "Serhat Abdullah Sağ üvey ağabeyim olur. Uzun yıllardır cezaevinde kaldığı için kendisini tanımıyordum. 3 ay evvel tahliye olmuştu. Serhat Abdullah Sağ İzmit'e avukatla görüşmeye gideceğimizi söyledi. Ben arkadaşım B.C.T. ile bekleme salonunda oturduk. Bir süre sonra içeriden sesler yükseldi, iki el silah sesi gelince ben hemen içeriye girdim ve ona gitmemizi söyledim. Elinden silahı aldım. Sanık Serhat teslim olmayacağını bildirdi, kendisinden çekiniyordum" diye konuştu.

Yaşı 18'den küçük sanık B.C.T. ise olayla bir alakası olmadığını ve bekleme salonunda cep telefonu ile oynadığını belirtti. Sanıkların ardından tanık ifadeleri alınarak avukatlar savunma yaptı. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluk hallerinin devamına karar vererek, gerekli belgelerin tamamlanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 24 Temmuz'a erteledi.

#

03 May 2018 - 16:13 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

? - Benim bir adetim var,silahı olmayana silah doğrultmamak gibi,ikincisi Allah’ın verdiği cana kıymamak gibi,üçüncüsü ben de çok sinirli bir insanım,o sebeple silah taşımamaya çalışıyorum,dördüncüsü öfkemi kontrol etmeyi öğrendim hatta hala öğreniyorum yeni yeni şeyler,Derince de geçenlerde benim yaşadıklarımı yaşasa bu şahıs toplu katliam yapardı,o sebeple sinirli insanlara tavsiyem silah taşımasın,KALEM KAĞIT TAŞISIN,tüm valilik beni iyi bilir,kaç dilekçe yazığımı,hukuku nasıl savunduğumu,avukatı öldürmek yerine bir dava açsan kötü mü olurdu,o hayatta,sen hakkını arar özgür olurdun,ama ne oldu sinirlerine hakim olamadın,beni de çıldırtıyorlar,ailemi tehdit etmeye çalışanlar için söyledim,eğer bir kez daha cereyan etsin ne vali ne sağlık müdürü ne de bakanı dinlerim!Senin aileni tehdit eden yok,hakları gaspedildi ise açarsın davanı,yok illa Allah’ın verdiği canı alacan!Yanlış,eşşekliğin daniskası,herkese yazık etmişsin!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Mayıs 16:13