Ceyhan, Akşener'e çattı: İşine baksın

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, düzenlediği haftalık basın açıklamasında Meral Akşener’in geçtiğimiz günkü açıklamasını eleştirerek,” Meral Hanım işine baksın, bu günlerin keyfini yaşasın” dedi

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, düzenlediği haftalık basın açıklamasında bir çok konuya değindi. Başkanlık sisteminden, HDP’ye, ABD seçimlerine Meral Akşener’e değin bir çok konuya değinen Ceyhan,” “Meral Hanım işine baksın, bu günlerin keyfini yaşasın” dedi

İLK AYAĞI TAMAMLANDI

Ceyhan,” AKP teşkilatları olarak düzenli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmaları yürütürken bir yandan da yerel yönetimlerimizin çalışmalarını da yerinde değerlendirmek amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kasım ayı itibariyle bu eylem planımızın çalışmalar kapsamındaki kısmını tamamlamış bulunuyoruz. Belediyeler hakkındaki çalışmalarımızın ilk ayağını tamamlamış olduk. Çalışmaların hangi seviyede olduğunu gördük” dedi.

3 TANESİ BİTTİ

“İkinci kısımda da ilgili ilçe başkanlarımızla müzakere edeceğimiz toplantılar yapıyoruz” diyen Ceyhan,”  3 tanesini bitirdik. Her Cuma günü ekstrem bir çalışma olmadığı sürece bu toplantılarımız devam edecek. O ilçedeki projelerin tamamını yerinde görüyoruz. Hiçbir şey kâğıt üzerinden ve ya projeyle anlaşılmıyor. Yerinde incelenmeden konuya vakıf olunmaz. Belediye başkanlarımız gayretli çalışmalara imza atıyorlar. Bazen bu çalışmaları yaparken belki kamuoyuna biraz sıkıntı yaratıyor olabiliriz ama hiçbir şey sıkıntı çekmeden olmuyor. Halkımızın affına sığınıyoruz” dedi.

CUMARTESİ BULUŞMALARI 

Artık cumartesi buluşmaları adı altında muhtarlarımız, kanaat önderlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geliyoruz. Bunun üçüncüsünü Kartepe’de yaptık. Soru cevap şeklinde ilerleyerek sıkıntıları dinliyoruz. Boşumuz yok. Boş verecek bir zamanımız yok. Kadın ve gençlik kollarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendileri yine isimlerini birinci sıraya yazdırmayı başardı. Önümüzdeki başkanlık ve yeni anayasa konusundaki çalışmalara oldukça hazırlar. Yarın il başkanları toplantısı için Ankara’da olacağız. Orada yeni bir gelişme olursa sizlerle paylaşacağız. Referandum takvimi, kongre takvimi gibi ekstrem durumlar olursa sizlerle paylaşacağız.

ABD SEÇİMLERİ…

“Hep beraber Amerika seçimlerini takip ettik” diyen Ceyhan,”  Bazı medya ve siyasi gruplar bizim ülkemizdeki seçimlerden daha hararetli bir şekilde takip ettiğini gördük. Sonuçta Amerikan halkı bir karar verdi. Biz Türk tipi başkanlık diyoruz. Türk tipi başkanlık ileride önümüze gelirse bu tür sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Biz Türkiye olarak Amerika’nın içinde bulunduğu durumdan kaygılıyız. Demek ki kaygılı olmak bazen işe yarıyormuş. Hangi kişi başkan olursa olsun Türkiye’nin gerçekliğini görmeyen bir kişi başarılı olamaz” şeklinde konuştu.

HDP’NİN SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNUYORLAR

Ana muhalefet partisinin lideri son günlerde yine garip garip açıklamalarda bulunuyor. Türkiye’nin bir hukuk v e demokrasi devleti olduğuna inanıyorsanız ki biz inanıyoruz özellikle HDP’nin sözcülüğüne Kılıçdaroğlu’nun soyunmasına hiçbir anlam yükleyemiyoruz. Kılıçdaroğlu’nun terörün yandaşlığı artık kesin olan kişi ve kişileri korumasını anlamlandıramıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun ayak izleri aynı HDP’nin ayak izlerine benziyor.

HDP’YE GELİNCE 

Kendisi en kısa sürede bu konuşmalardan ve tehditkâr konuşmalarından vazgeçmelidir. Biz dokunulmazlıklar kaldırılırken bu konuyu istişare ettik ve kendisinin de olduğu bir komisyonla hakkında fezleke bulunan vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırdık. Bunları kendileri de söyledi. Sıra HDP’ye gelince ‘ Biz ifade vermeye gitmeyeceğiz. Sıkıysa gelsin alsınlar’ gibi bir söylemi devlet asla kabul edemez. Kılıçdaroğlu hu söylemlere devam ederse korkarım artık ana muhalefet partisi olamayacak.

FRANSA’DA OHAL DAHA AĞIR UYGULANIYOR

Sayın Devlet Bahçeli ve cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeler sonucunda yeni anayasa ve başkanlık sistemi konuları meclise gelecek gibi gözüküyor. Biz de başkanlık sisteminin bir rejim değişikliği olmadığını anlatacağız. Cengiz Bey’i severim ama bazen muhalefet yapmak için muhalefet yapıyor. Bugün Fransa’da OHAL en ağır şekilde işliyor. Türkiye’de darbe olmuş hala temizlik sürüyor. Bir yandan da onlarca terör örgütüyle mücadele sürerken OHAL anayasaya aykırı diyorlar. OHAL sadece alınan kararlarda bir hızlılık sağlıyor. Vatandaşların yaşam haklarını kısıtlamıyor. Biz Fransa gibi OHAL uygulayacak olsaydık kimse dışarı çıkamazdık.

SARIBAY ELEŞTİRİSİ

Sayın Sarıbay,’ AKP’li vekiller bizim vekiller kadar sahada değil’ demiş. Ben de soruyorum hangi sahada. Halı sahadalar herhalde. Bizim vekillerimiz ilçe ilçe çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaktan kasın bir kahvede oturup iki çay içmek ve ya problem olan bir yere gidip iki fotoğraf vermekse bilemiyoruz tabi. ‘Belediye başkanlarını hepsi vizyonsuz’ demiş. Bu millet kimin vizyonlu kimin vizyonsuz olduğuna 2014’te karar verdi. Belediye başkanlarımızın bu kente kattığı değerler ortadadır. Sayın Sarıbay ayrıca ‘Bunlar bir Yuvacık barajı bile yapamazlar’ demiş. Haklı. Biz bu barajı bu kadar pahalı, bu kadar birilerine peşkeş çekerek yapamazdık.

MERAL HANIM İŞİNE BAKSIN

Bu konuda kendisini tebrik ediyorum. Mehmet Bey Seka Kağıt Müzesi’nin açılışı için ‘Katil mutlaka olay yerine döner’ demiş. Vallahi Sayın Sarıbay’da oradaydı. Katili arıyorsa aynaya baksın mutlaka çok yakınında  bulacaktır.” Meral Akşener’in ‘Başkanlık hayali kuranlar buradaki hazirunu dikkate alsın’ sözlerine de değinen Ceyhan, “15’inde başbakan olacağım diyen ben değilim. Akşener, akşam ne içmiş bilmiyorum ama Meral Hanım işine baksın, bu günlerin keyfini yaşasın” ifadelerini kullandı.

#

14 Kas 2016 - 15:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.