Yerel ekranlar muhalefete kapalı mı?

Kocaeli’de bulunan 2 yerel televizyon kanalında muhalefete yer verilmemesi tepkiye neden oldu. Referanduma doğru gidilirken televizyon kanallarının aldığı bu tutum taraflı olmakla eleştiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan bir araştırma dâhilinde TRT, Kanal D, CNN Türk, Fox ve Habertürk dâhil 17 televizyon kanalı incelendi. Araştırmada haber, canlı yayın, söyleşi ve konuklu programlarda AKP, MHP, CHP, HDP, cumhurbaşkanı ve danışmanlarına ayrılan sürelere bakıldı. Buna göre, 1-10 Mart tarihlerinde haber bültenlerinde AKP’ye 83 saat, Cumhurbaşkanlığı sözcülerine 53,5 saat, MHP’ye 14,5 saat, CHP’ye 17 saat ayrılırken, HDP’ye 33 dakika yer verildi.

‘EVET’İN SÜRESİ, ‘HAYIR’IN 10 KATI

1-20 Mart tarihlerindeki canlı yayınlarda ise cumhurbaşkanlığına 169 saat, AKP’ye 301,5 saat, MHP’ye 15,5 saat, CHP’ye 45,5 saat ayrıldı, HDP’ye hiç yer verilmedi. Diğer bir deyişle ‘Evet’ 485 saat canlı yayında anlatılabildi, ‘Hayır’ ise 45,5 saat.

KOCAELİ’DE 2 TELEVİZYON KANALI VAR

İlimizde ise uydu üzerinden yayın yapan 2 televizyon kanalı bulunmakta. Birincisi merhum Adem Tüysüz tarafından kurulan ve şuan oğlu Turgay Tüysüz tarafından yönetilen Kocaeli TV. İkincisi ise Turgay Şahin’in yönettiği TV41 kanalı. Mevcut iki televizyon kanalının günün en çok izlenen saatlerine bakıldığında AKP’li yöneticilerin “Evet” propagandası yaptığı görmek mümkün. Referandum çalışmalarının start verildiği günden bu yana ise muhalefete söz hakkı verildiğine ilişkin herhangi bir izlenim yok.

TEKLİF GELMEDİ

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, referandum çalışmaları kapsamında kendilerine ekrana çıkma teklifi gelmediğini söyledi. Herkesle ekranda tartışabileceğini belirten Küçükkaya, “İster AKP’li olsun ister MHP’li olsun herkesle televizyon ekranlarında tartışabilirim. Ancak bugüne kadar muhalefet olarak sadece yaptığımız haftalık basın toplantılarına yer verildi. Bunun haricinde herhangi bir tartışma programına davet edilmedim. Teklif gelirse de seve seve kabul ederim” dedi.

BİZ HALKIMIZLA ÇALIŞIYORUZ

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay da yerel televizyonlarda muhalefete yer verilmemesini değerlendirdi. Kendilerine şuan için herhangi bir teklif gelmediğini söyleyen Sarıbay, “Televizyondaki programlarda yer alma konusunda henüz bize bir teklif gelmiş değil. Biz kendi çalışmalarımızı sokakta halkın içerisinde sürdürüyoruz. Halkımızla birlikte çalışıyoruz. Biz sokakta halkın içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

#

09 Kas 2017 - 15:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.