Taşdemir; “Çocukları kendilerine rahmet okumayacak”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve yönetimi, Kocaeli İl Örgütü’nü kahvaltıda ağırladı. Programda son günlerin önemli gündemi olan MİA Projesi konuşuldu.

Taşdemir; “Çocukları kendilerine rahmet okumayacak”
Taşdemir; “Çocukları kendilerine rahmet okumayacak”
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve yönetimi, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Büyükşehir ve İzmit meclis üyelerini ağırladı. Kahvaltının ardından meclis üyeleri kent gündemini meşgul eden MİA Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Karaosmanoğlu’nu bu kente ihanet noktasında geri adım atmaya davet ediyorum. Özak’ın da Karaosmanoğlu’nun çocukları da yarın öbür gün kendilerine rahmet okumayacaklardır” ifadelerini kullandı.

İZMİT’İN ÇÖPÜ VARDI

Programda ilk konuşan Küçükkaya, “Bugün Kocaeli’de gelişen son günlerde gündemden düşmeyen bilgi kirliliği yaratan MİA projesi sunumu için buradayız. Biz her Cuma sabahı esnaf arkadaşlarımızla sohbet ederek bir araya gelerek İzmit’in bir problem krokisini çiziyoruz. İl amacımız Yeşilova halkıyla bir arada olmaktı. Ama Kocaeli’de İzmit, gündem olarak daha akışkan olduğu için öncelikle MİA projesini konuşmak istedik. MİA başlangıç itibariyle İzmit halkına felsefesini getiren CHP’dir. CHP iktidara geldiğinde İzmit’in çöpü vardı. MİA hayalini Sefa Sirmen başkanlığında CHP’dir” ifadelerini kullandı.

 

CHP İZMİT HALKIYLA BERABERDİR

Konuşmasının devamında projenin hukuki sürecini anlatan Küçükkaya, “MİA’nın hukuki süreçleri ile ilgili iki tane ayrı MİA projesi vardır. İki projede de CHP mahkemeye vermiştir. Nevzat Doğan, ben bu işi beceremiyorum deyip büyükşehre vermiştir. İkinci MİA tekrar gündeme geldiğinde CHP olarak grup kararı ile ret oyu verdiğimizi söylemiştik. Biz hiç kimsenin malı ve mülküyle uğrayacak kişiler değiliz. CHP meclis üyeleri bu karara da ret oyu vermeseydi AKP her şeyde olduğu gibi bunu da uygulayacaktı. 1 milyon metrekare daha İzmit’in göbeğine inşaat mı yapılacak, yoksa ek bir gelir ek bir rant mı sağlanacak. CHP, MİA projesinde İzmit halkıyla beraberdir” cümlelerine yer verdi.

ÇOCUKLARI KENDİLERİNE RAHMET OKUMAYACAKTIR

Ardından konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Geçtiğimiz meclis toplantısında Büyükşehir AKP meclis üyeleri bu konuda geri adım atmıştır. Konunun takipçisi olanlar CHP milletvekilleri ve meclis üyeleridir. Zekeriya Özak, bu projenin doğru bir proje olduğunu savunur şekilde açıklamalarda bulunuyor. Özak kendisiyle çelişiyor. İzmit imar komisyon başkanı bir de. Plan değişikliği ile ilgili olarak 2016’da ret oyu vermiştir. 01.11.2016 tarihinde kendi imzası vardır. Ne oldu da birden çark etmiştir. Bizim orada derdimiz bir mülk sahibi falan değil. Karşı durduğumuz konu şu: Yüzlerce dönüm alanda plan değişikliği gerçekleşecek. 1 milyon metrekarelik bir inşaat alanı artacaktır. Karaosmanoğlu’nu bu kente ihanet noktasında geri adım atmaya davet ediyorum. Özak’ın da Karaosmanoğlu’nun çocukları da yarın öbür gün kendilerine rahmet okumayacaklardır” dedi.

ESNAF KEPENK KAPATACAK

Ardından meclis üyesi Orhan Tanış ise, “MİA b2 ve b3 alandan oluşuyor. En son gelen teklifte emsali 1 olan adalar b1 alanına alınıyor. Asıl yapılmak istenen Sayın Karaosmanoğlu’nun mecliste söyledikleri gibi MİA’da tıkandıkları için mecliste komisyona göndermişlerdir. B1 ve b3 bölgesinin tamamı için bu plan notları geçerlidir. Burada yapılan proje başından sonuna kadar yanlış kurgulanmıştır. MİA projesi, fay hattının geçtiği bölgededir. Böyle bir proje derin detaylarıyla incelenmeli. Kent merkezine olan etkileri araştırılarak çizilmeli. Tarihi kent merkezindeki esnaf da kepenk kapatacak, MİA’da mülk sahiplerinin kiracısı olacak. Burada bir eşitsizlik yoktur. Haldızlar’a yapılan bir haksızlık eşitsizlik yok” ifadelerine yer verdi.

İMAR RANTINA KARŞIYIZ

Tanış’ın ardından meclis üyesi İlker Ulusoy, “Bahsi geçen arazi, valilik alanı olarak kullanılan idari alan. 8 yıllık süreç içinde hiçbir zaman MİA kapsamında yer almayan unuttuk dedikleri bölge hiçbir zaman bu vasıflara ulaşmamıştır. 6 ay içinde gündeme gelmiştir. Eşitsizlik varsa 42 Evler konut bölgesinde” şeklinde konuştu. Son olarak konuşan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “CHP olarak imar rantına karşıyız. 1. MİA projesi bizim tarafımızdan dava açıldıktan sonra iptal edildikten sonra mahkeme kararında 11 tane eksikliğin giderilmesi var. Elimize gelen ikinci MİA projesi birinciden daha kötü. Körfez sanayi sitesi, ikinci projede çıkartıldı. Sonra tamirci esnafı ortada kaldığı için tepki gösterdi” ifadelerin yer verdi.  

Ahmet YEŞİLMEN

#

19 Oca 2018 - 12:26 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.