Sarıbay’ın açıkladığı isim bu kişi mi?

Katıldığı bir televizyon programında Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının sansasyonel bir isim olacağını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın işaret ettiği isim Gürsel Tekin mi?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Sarıbay geçtiğimiz gün yerel bir televizyon kanalına katılarak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının sansasyonel ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olacağını ifade etmişti. Sarıbay’ın bu açıklamasının ardından gözler Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek isme çevrilmiş durumda.

Kentte ve CHP kulislerinde en çok konuşulan isim Gürsel Tekin. İlimize oldukça sık gelen, ilimizde yakın akrabalık bağları olduğunu bilinen Gürsel Tekin’in CHP’nin Büyükşehir adayı mı oluyor sorularını akla getirdi.CHP İl Başkanı Sarıbay, Büyükşehir adayını kamuoyundan sır gibi saklarken, ithal adayın ilimizde ne kadar karşılık bulacağı ise ayrı bir tartışma konusu olarak kenarda duruyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi geçtiğimiz dönemlerde ilimize Ankara’dan ithal aday göndererek Genel Başkan yardımcıları Cevdet Selvi’yi milletvekili adayı olarak göstermişti.

Ankara’nın Selvi’yi ilimizden aday göstermesi parti örgütü başta oma üzere Kocaeli halkının tepkisini çekmişti. Cengiz Sarıbay geçtiğimiz günlerde KOZ’a röportaj vererek belediye başkan adaylarının en geç Mayıs ayına kadar belirleyerek çalışmalara başlayacağını ifade etmişti. Sarıbay, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıklayana kadar kamuoyunda Tekin gibi birçok isim tartışılacak gibi gözüküyor.

#

14 Oca 2018 - 12:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.