'Kenttin cefası vatandaş sefasını Karaosmanoğlu sürüyor'

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu sert bir dille eleştirdi. Çelik, “Kentin yaşam cefasını millet çekerken, sefasını lale ile yürüyüşlerine çıkan Karaosmanoğlu sürüyor” dedi

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik yaptığı basın açıklaması ile hem AKP yönetimini hem de Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu sert bir dille eleştirdi.  On beş yıllık AKP iktidarında, ekonomide, ticarette, mimaride, dış politikada yenilik adına ortaya getirdiği her ne varsa bu geleneklerimizi, toprakların birikimini ve deneyimini silip süpürmüştür diyen Çelik, “Değişim oyunları ve tutturdukları yeni Türkiye türküleri ile yerinden oynatmadıkları bir tek taş kalmadı. İş başına gelen her bakan, koltuğa oturan her belediye başkanı bir çılgın proje bulup kendisini parlatabilmek adına çılgına döndüler. Şimdilerde bir şey yapmış olmak için sahnedekileri değiştirerek milleti kandırmaya çalışıyorlar” diye belirtti.

“DÖNE DÖNE EN BAŞA”

Eğitim sistemindeki değişiklikleri bir “oyun” olarak değerlendiren Çelik; “Oynayıp durdukları bu tehlikeli oyunda sıra öğrencilere gelmiştir. Ayda bir gece yarısı bir değişim kararı ile milletin yıllardır bildiği ve tanıdığı sınavlarla oynuyor, sınavlarla değil çocukların geleceği ile oynuyorlar. Bunun adına da Yeni Türkiye diyorlar. Her yeni olanın iyi olacağını bu arkadaşlara kim öğretti ise sürekli eskiyi bozup duruyorlar. Parklara beton döküyorlar, olmadı betonların üstünü yağlı boyalarla boyuyorlar, güzelim mahalleleri yıkıp hayalet gibi betonlar dikiyorlar, hatıralarımızı, hayallerimizi bile değiştirmeye çalışıyorlar. 15 yıllık Ak Parti iktidarına her Milli Eğitim Bakanı yenilik vaadiyle geldi ve bir öncekini değiştirdi. Matematikteki fasit daire gibi nitekim döne döne en başa, iktidara geldiklerinde var olan sınav sistemine geri döndüler. Şu an sayın cumhurbaşkanının bir bayram havasında emir buyurduktan sonra gelen sitem eski Türkiye’nin yani 80’lerin eğitim sistemidir. Hatırladığımız kadarıyla aradaki fark, 80’lerde çocukların gireceği sınavlara Kenan Evren doğrudan müdahil olmamıştı.” dedi.

“MAHALLE Mİ KALDI, MEKTEP Mİ KALDI”

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik açıklamasına şöyle devam etti; “Çıkmışlar öğrencilere mahallelerinizdeki okula gideceksiniz, diyorlar. Mahalle mi kaldı, mektep mi kaldı. Bunlar hangi mahalle mektebinden bahsediyorlar. O, eski Türkiye’deydi. Bu mektepler hangi mahallelerde beyler? İktidarın imar zihniyeti ile ne mahalle kaldı ne de köy. Mahallelerimiz, mahalle esnafımız, mahallemizdeki komşularımız hepsi tahribattan nasibini aldı ve biz kentlerimizi, sokaklarımızı, hatıralarımızı bile kaybettik. Kabaca yirmi senedir İstanbul’u siz yönetiyorsunuz. Köyde, kentte kimse kalmadı hepsini beton yığınaklara doldurdunuz. İnşaat ekonomisi ile devleti yönettiniz. Müteahhitlerle kalkınacağınızı sandınız. Onlar sadece Pazar hesabı ile rant ekonomisini azdırdı. Fahiş fiyatlarla memleketin her yerine beton duvarlarla doldurdular. Binalar, okullar ve pazarlar bu rantiyecilerin istediği noktalarda buluştu. Bugün Kocaeli’deki okullara bakın. Okulların niteliğini bile inşaat ekonomisi belirler hale geldi. Bu sanal değerleme ve spekülatif kazançların millete bir faydası yok. Bina ile ve pahalı duvarlarla nitelikli eğitim olmaz. Eğitim ciddi bir iştir ve geleneğe yaslanmak zorundadır. Bir milletin medeniyetten bahsedebilmesi için klasikleşen bir eğitim politikası olması gerekir. Eski Türkiye, en eski eğitim-öğretim disiplini ile de örtüşen bir geleneğin devamını sağlıyordu. Eğitim araçlarını yenileyerek, vasıflı ve liyakatli öğretmenler yetiştirerek başarılı bir nesil kazanabiliriz. Yeni ve pahalı binalar dünyada kimseye bir şey kazandırmamıştır.”

"KARAOSMANOĞLU NE İLE HATIRLANACAK?"

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik’in eleştirilenden Karaosmanoğlu da nasibini aldı. Vatandaşlarla yaptıkları sohbetlerde  “Yaşadığınız şehre şöyle bir göz attığınızda Kocaeli’ye yapılan-yapılmayan her şey gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçsin. Yıllardır şehrin idaresinden sorumlu olan Ak Partiden geriye ne kalacak?” diye sorduklarını ifade eden Çelik; “Bu soruya bir cevap bulmakta güçlük çekiyoruz. Batı ilçelerimizden birkaç örnek vereyim. Çayırova 130 bin nüfuslu bir kentimiz. Kent meydanı yok, devlet hastanesi yok. Darıca’da bir kültür sitesi yapılmış, evlere şenlik. Sadece adı güzel Adnan Menderes. Gebze trafiği ile meşhur bir kent oldu. Üretime giden yolları açmakta aciz, zavallı bir yönetim. 12 ilçe ve büyükşehir, her ilçeden bir proje olsa, kentimizde 13 kalıcı proje olurdu. İlimizdeki sayın bakanlarımızın kentine sağladığı projeleri de eklenmiş olsa en az kalıcı 20 proje ile Kocaeli marka kent konumuna gelebilirdi. Yolun sonuna geliyoruz, kentin yaşam cefasını millet çekerken, sefasını lale ile yürüyüşlerle Karaosmanoğlu sürdü diyecekler…” dedi.

#

16 Kas 2017 - 12:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.