CHP’li Birgül Gök ahlaksız paylaşıma ateş püskürdü

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Necmi Özer’in sosyal medya üzerinden yaptığı ahlaksız...

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Necmi Özer’in sosyal medya üzerinden yaptığı ahlaksız paylaşıma tepki gösterdi.

CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Necmi Özer’in sosyal medya üzerinden yaptığı ahlaksız paylaşıma tepki gösterdi. Parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan CHP İzmit İçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Gök, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bir hukukçu olarak çalışan ismi malum şahsın olağan bir şeymiş gibi gösterilen paylaşımı Türk Ceza Kanunu’nda pek çok suça ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

Gök şunları ifade etti: “Mağara devrinde yaşadığını sanarak ilkel çağ erkekliğiyle övünen, bu bağlamdaki fikir zerrecikleri matah bir şeymiş gibi sosyal medya hesaplarında paylaşmaktan çekinmeyen insanlar 2018 Türkiye’sinde her yerde adeta cirit atmaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri ve 2011 yılında AKP’den Milletvekili Aday Adayı Necmi Özen, kendi zihniyetinin temsilcisi olarak sosyal medya hesabında paylaştığı photoshoplu fotoğraf sadece CHP değil tüm kadınlara hakaret niteliği taşımaktadır.

Adana il kadın kollarımızın taşıdığı  ‘Kadın Yaşasın, Yaşasın Kadın’ yazan anlamlı pankartı, kendi cinsi sapıklık anlayışıyla değiştirmesi veya AK trollerce değiştirilmiş halini paylaşması hangi ezik zihniyeti taşıdığını da göstermektedir. Ne var ki bu paylaşımlar iktidar zihniyetiyle örtüşünce Necmi Özen gibi insanlar cezasız kalmakta hatta iktidar tarafından daha da cesaretlendirilmektedir. Bu cesaretlendirme toplumda da kırılmalara neden olmakta, ahlaksız paylaşımlar olağanlaştırılmaktadır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bir hukukçu olarak çalışan ismi malum şahsın olağan bir şeymiş gibi gösterilen paylaşımı Türk Ceza Kanunu’nda pek çok suça ev sahipliği yapmaktadır. Sadece bir fotoğrafla alenen Türk Ceza Kanununun 122. Maddesi’nde yer alan “Nefret ve Ayrımcılık” suçunu ve 216. Maddesinde yer alan Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik veya aşağılama sucunu işlemiştir. Ancak özlemini duyduğumuz ADALET kavramı, kadını aşağılayan ve CHP’yi ötekileştiren anlayışa karsı sessiz kalmakta, bunun sonucunda insanlar birbirine karsı düşmanlaştırılmaktadır.

Başkanlığını AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun yaptığı kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi görevini unutmaktadır. Devletin kendisine komisyon başkanı olması vesilesi ile verdiği ayrıcalıkları, bu ve benzeri olaylarda kullanmak yerine, kulaklarını kapatmak daha kolay gelmektedir. Kadın erkek fırsat eşitliğine ilişkin sorunların iyileştirilmesini sağlamak zorunda olan komisyon nedense bu denetim görevini söz konusu kendi partisi veya partilileri olduğu zaman unutmaktadır.”

#

19 Oca 2018 - 14:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.