“Büyükşehir’in bu işçilere kadro verebilecek imkanı mı yok?”

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. İl Binasında gerçekleşen toplantıda Çelik kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Çelik, “Acaba Büyükşehir Belediyesi’nin bu işçilere kadro verebilecek imkanı mı yok?” diye dordu.

Nurettin Çelik, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri kadroya alacağını açıkladıktan sonra, işçiler büyük bir sevinç yaşamış ve kendilerine verilen sözün tutulmasını beklemişti. Ne var ki kadro listesi kamuoyuyla paylaşıldıktan sonra 600 kadar taşeron işçinin dışarıda bırakıldığı ve kadroya alınmadığı ortaya çıktı. Kadroya alınmayan bu işçiler de haklı olarak Ak Parti il binası önünde eylem yaptılar ve taleplerini dile getirdiler. Peki bu 600 işçi neden kadroya alınmadı” ifadelerini kullandı.

‘İLAVE MASRAFTAN KAÇIYOR’

Taşeron işçilerle ilgili sözlerine devam eden Çelik, “Acaba Büyükşehir Belediyesinin bu işçilere kadro verebilecek imkanı mı yok? Anlaşılan o ki reklamlara, yürüyüşlere, konserlere milyonları harcayarak israfta sınır tanımayan belediye, işçilere kadro vermeyerek ilave masraftan kaçınıyor. Taşeron 600 işçiyi kadroya alacak kaynağı bulamayan sayın Başkan’a bir tavsiyede bulunmak istiyorum; eğer azmedip yürüyüşlerinden ve yürüttüklerinden keserse aradığı kaynağı bulacak ve işçileri mağdur etmemiş olacaktır” şeklinde konuştu.

‘KARDEŞLERİMİZİN ARKASINDAYIZ’

“Mağdur ve mazlumların her daim destekçisi olan Milli Görüşçüler, Saadet Partililer olarak işçi kardeşlerimizin arkasındayız” diyen Çelik, “Bu kardeşlerimiz haklarını aramaya devam etsinler. Neticeye ulaşana kadar da vazgeçmesinler. Hatta Pazar günü sayın Başbakan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan mitingde de bu hak arayışlarına devam etsinler. İnşallah istediklerini elde edeceklerdir” diye konuştu.

‘HALDIZ AİLESİNE YARIYOR’

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Real AVM alanında gerçekleştirmek istediği imar değişikliği planı yandaş şirkete büyük bir rant sağlıyor” diyen Çelik, “Bu değişiklikle 30 dönümlük toplam 5 arazide kat ve emsal artışı yapılacak. Bu değişiklik arazinin sahibi olan Ak Partili Haldız ailesine yarıyor. Halbuki kimse hak etmediği böylesi bir kazancı elde etmemeli. Eğer gizli görüşmelerle aniden bu değişikliği geçirecek olurlarsa, 2019 seçimlerinden sonra gelir ve projelerini tıraşlarız” dedi.

‘ANADOLU’YU BOŞALTMAK İSTİYORLAR’

Konuşmalarının devamında Çelik, “Hükümetin yanlış politikaları neticesinde tarım bitirilme noktasına geldi. Tarımla geçinen ilçeler boşaltıldı. İnsanları topraksızlaştırdılar. Şimdi de çıkmışlar, “Şeker fabrikalarını satışa çıkaracağız” diyorlar. Bu fabrikaları da satışa çıkararak Anadolu’yu boşaltmak istiyorlar. Mirasyedi evlat gibi Milli Görüş’ün yaptığı fabrikaları teker teker satışa çıkarıyorlar. Şeker fabrikalarını özelleştirerek pancar üreticiliğini de bitirecekler. Peki bu fabrikaları neden satışa çıkarıyorlar? Daha fazla pancar üretilsin, daha fazla şeker üretilsin diye mi? Fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine katkısı olsun diye mi? Hayır. Bu fabrikaların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var; rant” diye konuştu.

‘UYKU TAKLİDİ YAPMAYA DEVAM MI EDECEKSİNİZ’

Sözlerini sürdüren Çelik, “Onlarca yanlışa rağmen hala daha Ak Partiye destek veren kardeşlerim, hala uyku taklidi yapmaya devam mı edeceksiniz? Bir Kızıldereli değişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum, Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde beyaz Ak Partili adam, beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

‘ZAMANI GELDİĞİNDE DEĞERLENDİRİRİZ’

Cumhur İttifakı ile ilgili olarak Çelik, “İttifakla alakalı basına düşen konuyu hepimiz takip ettik. Türkiye’nin gerçek manada temsil edilmesi isteniyorsa barajlar kaldırılmalı. Büyükten onay aldıktan sonra meclise girme diye bir şey olmaz. BBP Genel Başkanı da bunu biliyor. Zamanı geldiğinde kendi içimizde değerlendiririz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ahmet YEŞİLMEN

22 Şub 2018 - 11:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

02

vatan - işçi kardeşlerimizin arkasındayız.binali beye olmazsa recep tayyib beye mutlaka haber versinler bu ilde ibrahim karaosmanoğlu zülmü var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:49
01

Vatandas - sayin celik.buyuksehirde akraba ve esdostun yanisira METRESLERDE KADROYA ALINDIGINDAN KADROLAR DOLU.KOMEK BUNA EN GUZEL KOMEK AGDCI MGVCI DIYE KADROLASMA YAPILDI FETOCULAR KORUNDU HATTA YENI ISE ALINANLARDA FETOCUDA VAR .METRESINI KADROYA ALAN GENEL SEKRETER YARDIMCISI CAPKIN OLAN ZAAT.KENDISINE AMIR MEMUR KADROLARI OLUSTURDU.ARTIK IHALEYE CIKMAK COK KOLAY AMIRLER GEREK OLMASADA IHTIYACMIS GIBI ALIM IHALESI HAZIRLIYOR.HERKES MAKAMINI KORUYOR .KOCAELI SOYULDU BOYLEDE DEVAMA EDER

KAMUDAN HIRSIZLIK YAPILIYOR VE KONEK YONETICILERI VIDEO KAYITLARINI SILEBILIYOR VE BU KOSILER DEVLET MEMURU.KADROYA GIRENLER VE KADRO DISI LALANLAR IYI ONCELENSIN.DARBE GUNU TESADUFEN IZINLI OLANLAR DARBE SONRASI MEMUR KADROSUNA GECTI KOMEK INCELENSIN.CAPKIN AHLAKSIZ YESILMALA KALDI INSANLAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 11:49