Başbakan, Karaosmanoğlu'nu öveyim dedi ama.. 'Düşük profilli' dedi

AKP İzmit İlçe olağan kongresi için ilimize gelen Başbakan Binali Yıldırım, saat 12:20’de kongrenin yapıldığı Hasan Gemici Spor Salonu’na giriş yaptı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte alkış ve sloganlarla karşılanan Yıldırım’ın salona girmesinden sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Kongrede ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. İl başkanı Şemsettin Ceyhan ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın konuşmasından sonra söz alan Başbakan Binali Yıldırım Kocaeli’deki yatırımlara ve ülke sorunlarına değindi.

DÜŞÜK PROFİLLİ Sanayi’nin lokomotifi Kocaeli diyerek söze başlayan Başbakan, “Kocaeli’nin itici gücü İzmit’tir. Kocaeli için yaptığımız yatırımlar ortada. 15 yılda Türkiye’nin 20 milyar yatırım yaptık. Belediye yatırımları buna dahil değil. İbrahim Bey 3. dönemde güzel işlere imza attı. İbrahim Karaosmanoğlu’nu kendime benzetiyorum. Düşük profilli, sakin, ağabeylik yapar. Kocaeli’nin şehri emini hem de hizmetin ehli. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ağabeylik yaparak şehre çeki düzen verdiniz” dedi.

METRO GELECEK Yapılan yatırıma rağmen devam eden sorunun trafik olduğunu belirterek toplu ulaşımda metro dönemine geçildiğini de aktaran Yıldırım, “İlk adımını İbrahim Bey atacak Belediye hükümet el ele verecek. Kocaeli’de 4 teknoloji geliştirme bölgesi kurduk. Türkiye’de ilk bilişim vadisi kurduk. 33 bin kapasiteli stadyum yaptık. 380 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. SEKA tesisleri Türkiye’nin en itibarlı yeri haline geldi. İzmit AKP belediyesine geçtiğinden beri hizmetine hizmet katıyor. Yaptığımız köprülerle ve yollarla İzmit trafiğini rahatlattık. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürmeyiz” dedi.

2019’A HAZIR MIYIZ? Konuşmasında teşkilata “2019 seçimlerine hazır mıyız?” diye devam eden Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız ne diyor bu şarkı burada bitmez. Elbette burada bitmeyecek. Önümüzde 2019 var gençler hazır mıyız? AK kadınlar 2019’a hazır mıyız? Evelallah bu teşkilatla 2019 ve 2023 hedefleri için meydanlardayız. Ak Parti adalet ve kalkınmanın adıdır. Ak Parti hukuk ve demokrasinin savunucusudur. Ak Parti değişim ve dönüşümün müjdecisidir. Ancak başarımızı hazmedemeyenler var. Bunlar yüzde 50 oy alan AKP’yi kapatmak için teşebbüs etmediler mi? Akıllarınca AKP’yi milletten koparmak istediler ama millet gereken dersi verdi.”

FETÖ’CÜLER TİYATRO OYNUYOR AKP’nin kutlu yürüyüşünü FETÖ’cülerle durduracaklarını sananların yanıldığını ifade ederek Türkiye’deki terörün kökünü kazıyacaklarını da aktaran Yıldırım, “Küresel terör örgütünü devreye soktular ama Hakkın hesabı ve halkın hesabı da vardı. Erdoğan bu alçaklara en büyük dersi verdi. Halkın gücü tankın gücünü o gece yendi. Sonra da Fırat Kalkanı ile DEAŞ’a gereken dersi verdik. PKK’nın da kökünü kazıyacağız. Eşkıya sürüsüne asla geçit vermeyeceğiz. Bakın FETÖ’cüler mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Sanki bu darbeyi başkası yapmış gibi inkar ediyorlar. Adeta alay ediyorlar. Ama dün kafalarına dank etti. Ardahan Adliyesi ağırlaştırmış müebbet verdi. İşte diğerleri de arkasından gelecek. Türk adaleti yargının kanunların en ağır cezayı bunlara verecek. Onları ağababaları da kurtaramaz. Adaletimiz yakalarını bırakmayacak. Tamamen yok olana kadar mücadelemiz sürecek.”

KÜRT KARDEŞLERİMİZLE SORUNUMUZ YOK “Bugünlerde Kuzey Irak’ta gelişmeler var. Referandum inatla ihtirasla yapılıyor ateşle oynanıyor. Bundan sonraki olayların yegane sorumlusudur. Bizim Kürt ve Arap kardeşlerimizle sorunumuz yok. Bunların geleceğini karartan huzurlarını bozan ihtirasları uğruna insanları maceraya sürükleyen siyasetçilerle işimiz var. Türkiye’nin Güney sınırlarında olabilecek statü değişikliği, devlet oluşturma çabası Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Bölgede oynanan oyunları akamete uğratmak için koordinasyon içinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki hafta İran’a gidecek. Bu zamanlarda ideoloji değil vatan millet sevgisi şarttır” dedi.

CHP’YE YÜKLENDİ Konuşmasının sonunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Başbakan, “Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili konuşurken CHP’li belediyelerin maaşlarıyla övünüyor. Şişli’de çöplerin biriktiğini görmedik mi? Pişkinlik ve milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Sanki maaş ödemeyen AKP belediyesi varmış gibi. Tarımda bu hükümet hiç bir şey yapmadığımızı söylüyor Kılıçdaroğlu. Oysa 105 kat trilyon doğrudan destek sağlandı. SSK’yı iflas ettiren Kılıçdaroğlu ekonominin iyi gitmediğini söylüyor. Oysa ilk çeyrekte AB ülkelerinden iki kattan fazla büyüdük. Gazi Mustafa Kemal bir milli mücadele arkasından saygınlık kazandı, senin gibi yabancı ülkelere memleketini şikayet etmedi. Terörü 4 yılda bitireceğim diyor Kılıçdaroğlu. Yanında taşıdığı PKK sevicileri ve FETÖ’cülerle mi yapacak?” dedi.

#

30 Eyl 2017 - 14:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.