AKP'de işler iyice karıştı… Kongre yapılacak mı?

AKP Gebze Kongresi öncesi işler iyice karıştı. Genel Merkez İrfan Ayar’ın tek liste ile seçime girmesin isterken Hüseyin Kurt ise adaylıktan çekilmedi. Genel merkezini Gebze’ye nasıl müdahale edeceği merak ediliyor

Gebze AKP İlçe Kongresi takvime göre yarın yapılacak. Kongre öncesi ise sıkıntı iyice büyüdü. AKP Genel Merkezi ilçe başkan adaylığı için İrfan Ayar üzerinde karar kıldı. Ayar’ın adaylığının n ardından Hüseyin Kurt aday olduğunu açıkladı. Kongreni sorunsuz geçmesini isteyen AKP’de Gebze sorunu çözmek için devreye giren herkesin çabasını boşa çıktı.

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan sorunu çözmek için Gebze Ankara arasında mekik dokudu. Tüm çabalara rağmen Hüseyin Kurt geri adım atmadı. Durum böyle giderse, yarın saat 11.00’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan kongrenin genel merkez tarafından ertelenebileceği veya atama yapılarak kongre yapılmadan ilçe başkanı belirlenebileceği ifade ediliyor.

AKP Genel Merkezi’nin ilçe başkan adayı olarak belirlediği İrfan Ayar’ın Demokrat Kocaeli’ye yaptığı çift liste konusundaki açıklamasında,  “Bizim arzumuz genel merkezin istediği gibi tek listeli kongre yapmak. Ama liste çıkarsa onlarda bizim kardeşlerimiz. Şenlik havasında kol kola kongremizi yaparız” dedi.

Adaylıktan bir türlü çekilmeyen Hüseyin Kurt ise, “Genel merkezimiz çift listeden haberi var. Şu ana kadar seçim iptali ya da atama yapılmadı. Biz tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kongreyi alacağımıza inanıyorum. Yönetim listemizi oluşturduk. Mevcut yönetimden arkadaşlarımız da var. Teşkilatçılığın ağır bastığı bir liste oluşturduk. Biz yönetime aday olan tüm arkadaşlarımızla bu seçimi alacağımıza inanıyorum” dedi.

#

02 Ara 2017 - 09:42 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.