AK Parti İstanbul İl Başkanı istifa etti!

AK Parti’de İstanbul'da başlayan değişim rüzgarı devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan sonra AK Parti İl Başkanı Selim Temurci de yaptığı açıklamayla üç yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla istifa etti. Dün gece genel merkezden arandığını söyleyen Temurci, "AK Parti İl Başkanlığı görevimden onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim. Bu mukaddes sorumluluğa, ilk günden itibaren AK Parti'nin değerlerine, onurla sahip çıktık” dedi.

Arkadaşlarının metne bağlı konuşmasını istediğini söyleyen Temurci zaman zaman metin dışına çıkarak yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "Hiç birimiz o alçak FETÖ ihanetini beklemiyorduk. bu bina direnişin ilk talimatlarının önerildiği merkezlerden biri oldu. Biz o gece milletine, devletine, liderine sahip çıkmak için ben buradayım diyen il teşkilat Ak Parti İstanbul teşkilatı oldu. 15 Temmuz İstanbul teşkilatının kazandığı en büyük zaferdir. Başarı ya da başarısızlık işe kattığınız samimiyetle ve gayretinizle ilgilidir. Rabbim o samimiyeti yakinen bilendir. Önemli olan ona mahçup olmamaktır. Bizim davamız rakamlara sığmayacak kadar büyük bir davadır. AK Parti teşkilatları olarak yeni imtihanlarla karşı karşıyayız.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş görevden ayrıldı. Onun beyefendiliğine yakışır şekilde bu olay gerçekleşti. Birilerinin değil bu davanın adım olmak en önemli misyonumuz olmuştur. Makam hırsına kapılmadan, inandığı doğrulara söylemeyi nasip eden Rabbime şükrediyorum. AK Parti İl Başkanlığı görevimden onurla ve itibarla ayrılmanın mutluluğu içindeyim..."

ERDOĞAN ELİNİ SIKMAMIŞTI Temurci, 8 Şubat 2015 tarihinden bu yana Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İstanbul İl yönetimini ziyareti sırasında elini sıkmadığı İl Başkanı Selim Temurci, daha önce istifa etmiş ancak “Şu an zamanı değil” denilerek geri çevrilmişti. Bu arada, Rize’nin Çayeli İlçesi’nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında Ak Parti’li Selim Temurci’nin kardeşi Ömer Temurci’nin de aralarında bulunduğu 7 iş insanı gözaltına alınmıştı. Ömer Temurci, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

 

09 Şub 2018 - 11:40 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Devletçi - Badem bıyıklıları hakkaten gıcık buluyorum!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Şubat 11:40