KETEM'de ücretsiz kanser taramanızı yaptırdınız mı?

İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erkan Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) tarafından ücretsiz Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri, Kalın Bağırsak Kanseri için ücretsiz tarama çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşları bilinçlendirmek ve taramalara davet için her ilçede eğitimler verilerek farkındalık ve tarama hizmetleri gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalardan birisi geçtiğimiz günlerde Kandıra’ da yapıldı. Programda ilk olarak KETEM eğitimcileri Ebe Emel Yapıcı Gürkan, Ebe Gülsüm Demir, Ebe İlkay Başol tarafından eğitim verildi. Sık görülen kanser türleri ve korunma yolları hakkında detaylı bilgilerin verildiği eğitimin sonunda katılımcılara ücretsiz kanser taramaları yapıldı.

KANSER TARAMALARINDA NELERE BAKILIYOR?

Kanser Tarama Programı çerçevesinde;  meme kanserinden korunmak için 40-69 yaş aralığında 2 yılda bir mamografi çekimi, Serviks kanserinden korunmak için 30-65 yaş grubunda her 5 yılda bir pap smear veya HPV testi, kolorektal kanser erken tanısı için  50-70 yaş aralığında iki yılda bir gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir kolonoskopi yapılması gerekmektedir.

Tüm vatandaşlarımızı ücretsiz tarama ile erken teşhis için KETEM’lere bekliyoruz.

Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezleri 

İZMİT KETEM

Mehmet Ali Paşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Şehit Emin Sokak No.15 İzmit/ KOCAELİ         (Akçakoca Bey Sağlıklı Hayat Merkezi)                          

Tel: 0262 332 1292

DARICA KETEM

Fevzi Çakmak Mah. Dr. Zeki Acar Cad. No;62     Darıca /KOCAELİ  (Darıca Farabi Devlet Hastanesi)  

Tel: 0262 655 06 08

GÖLCÜK KETEM 

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İhsaniye Hastane Caddesi C.Blok 2.Kat Gölcük/ KOCAELİ 

Tel: 0 262 435 76 60

DERİNCE KETEM 

Dumlupınar Mah. Salim Sok. Kat.2No:3     Sağlıklı Yaşam Merkezi Derince / KOCAELİ

  Tel: 0262 223 6282

GEBZE KETEM

Sultan Orhan Mah.1120 Sok. No: 37  Gebze/KOCAELİ  (GEBZE AÇSAP)

Tel: 0262 644 7250

#

22 Oca 2018 - 12:05 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.