Şehit Üsteğmen İsmail Demircan Kabri Başında Dualarla Anıldı

26 Nisan 1999 senesinde Mardin Nusaybin ilçesinde  bölücü terör örgütüne karşı verilen mücadelede şehit düşen Üsteğmen İsmail Demircan kabri başında dualarla anıldı.

Şehit Üsteğmen İsmail Demircan Gölcük Şehitlik Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. Şehidin Gölcük Şehitlik Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu, İlçe Vaizi Adnan Yıldız tarafından dua edildi. Hava Kuvvetleri'nde görev yaparken Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmek isteyen ve bu çok zor hedefine ulaşmayı başaran Şehit Üsteğmen İsmail Demircan, 26 Nisan 1999 senesinde Özel Tim Komutanı olarak Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde Jandarma kuvvetlerinin yardım isteği üzerine bölgeye giderek, 20 teröristi etkisiz hale getiriyor ve ardından uzman çavuşu ile birlikte şehadet şerbetini içiyor. Aradan geçen uzun yıllar acıları dindirmezken, şehit Üsteğmeni ilçemizdeki kabri başında, başta ailesi olmak üzere, İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hasan Ceyhan, Belediye Daire Müdürleri ve sevenlerinin katılımı ile anıldı.

 

Kaymakam Altıntaş,  “Ülkemizin varlığı ve birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” dedi. Mevlidin ardından şehit ailesi ile sohbet eden Başkan Ellibeş ise, "Şehitlerimiz her zaman olduğu gibi bugünde, yarınlarda yüreğimizde yaşamaya devam edeceklerdir. Tüm şehitlerimize rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum.” dedi.

Derin üzüntünün yaşandığı anma töreninde dualar edilirken, mezarı başına da karanfiller bırakıldı.

#

29 Oca 2018 - 11:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.