Körfez Ticaret Odası Temmuz Meclisi

Körfez Ticaret Odası Temmuz Ayı Meclisi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı temmuz ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlere değindi.

“Yeni Valimize Görevinde Başarılar Diliyoruz”

Moralı, “Kocaeli’de 2014 yılından bu yana görev yapan ve özellikle eğitim konusunda birçok başarıya imza atan Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun geçtiğimiz günlerde yayınlanan Valiler Kararnamesiyle Diyarbakır Valiliği’ne atanmasıyla Kocaeli’den ayrılmadan önce veda ziyaretlerine başladı ve bu kapsamda odamıza da bir ziyarette bulundu. İnanıyoruz ki; görevde bulunduğu süre içerisinde ilimizde pek çok ilki gerçekleştiren ve bu denli başarı kaydeden Sayın Valimiz atandığı Diyarbakır ilimizde de öncü olacak ve orada da yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettirecektir.” Dedi. Moralı ayrıca Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yerine atanan yeni Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’a Yönetim Kurulu ve meclis divanıyla birlikte gerçekleştirdikleri hayırlı olsun ziyaretinden de bahsetti. Moralı “ Yeni valimiz bizi makamında samimi bir ortamda karşıladı oda olarak kendisine yeni görevinde başarılar diledik inanıyoruz ki kendisinin de ilimize pek çok katkısı olacaktır.” Dedi.

“Eğitim Faaliyetlerimiz Hız Kesmeden Sürecek”

Odanın eğitim faaliyetlerine temmuz ayı itibariyle hız vermiş bulunmaktayız diyen Moralı “Yıl boyunca sizlerden ve üyelerimizden gelen eğitim taleplerine göre takvimleştirdiğimiz eğitim programlarından olan Dış Ticarette Operasyonel sorunlar başlıklı eğitimimizi Odamız Dış Ticaret Uzmanı Behçet Gümüş tarafından verilen eğitimle gerçekleştirdik. Üyelerimizden Elsan Elektrik firmamıza oda desteği ile ilk dış ticaretini yaptırarak üzerine gittiğimiz her konuda ne kadar başarılı olabileceğimizi gördük. Odamız dış ticaret faaliyetlerine gelecek süreçte de hız kesmeden devam edeceğimiz bilgisini buradan vermek istiyorum.” Dedi.

“Katıldığımız Toplantılar Çok Verimli Geçti”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Düzenlenen Marmara Bölge Toplantısı’na Genel Sekreter Kenan Mintaş’la birlikte katılım sağladıklarını belirten Moralı, “Gerçekleşen toplantıda TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu verilen yeni hizmetlerle ilgili istişarelerde bulunmanın toplantının asıl amacını oluşturduğundan bahsetti. Oda ve borsaların, üyelerine yaptıkları hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulunmalarını ve iş dünyasının bu imkânlardan yararlanmasını istedi. Çok verimli geçtiğine inandığımız toplantıda; makroekonomideki durum, son 6 ayda hükümetten talep edilenler, hayata geçen düzenlemeler ile meclis üyelerinden gelen cevaplarla anket sonuçlarının değerlendirmesi gibi konularda geniş sunumlar yapıldı.” Diye konuştu. Körfez Ticaret Odası olarak İKV’nin 55. Olağan Genel Kurulu’nda Oda olarak Vakıf Destekçisi olduklarını ifade eden Moralı İKV toplantısının ardından Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi’nin 63. Genel Kurul Toplantısına katılım sağladıklarını söyledi.

“Genç Yaşlı Demeden Demokrasi Nöbetindeydik”

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin maruz kaldığı darbe girişiminin birinci yıl dönümü olması nedeniyle, TOBB önderliğinde, Türkiye’nin üreticileri, esnafları, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsil eden Türkiye AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı olan 11 STK tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. “15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız” mesajının verildiği Kocaeli ortak basın açıklamasına; Körfez Ticaret Odası olarak katılım sağladıklarını ifade eden Moralı “yine 15 Temmuz Akşamı Körfez İlçemizde gerçekleştirilen demokrasi nöbetine katılım sağladık, ilçe halkımız genci yaşlısı çocuğu herkes demokrasi nöbetindeydik ilçe olarak demokrasiye olan bağlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk.” Dedi.

#

26 Tem 2017 - 11:16 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.