Halk Oyunları Kurs Çalışmaları Başladı

Gölcük Belediyesi yıllardır süregelen folklor geleneğini yeni nesillere aktarma anlamında çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Gölcük Belediyesi bünyesine bağlı olarak Aydın, Manisa, Artvin, Trabzon gibi birçok yöresel oyunları barındıran Halk Oyunları kursu, yaş gruplarına göre hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki ana grup olarak başladı. Kurs öğretmeni Adem Özler toplam 120 kişilik katılımla geride bırakılan dönemin ardından yeni dönemde de çok sayıda başvurunun olduğunu belirterek “Daha çok vatandaşımıza ve çocuklarımıza ülkemizin yöresel oyunlarını öğretmeye devam ediyoruz. Yetenekli çocuklar ile yarışmalara katılarak ilçemizin adını duyurmak için eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Halk oyunları kurslarına katılmak isteyenleride aramızda görmekten mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

Özler, hafta içi akşamları Gölcük Belediyesi Halk Oyunları salonunda saat: 17.30'da Hafta sonu gündüz dersleri olduğunu ve kayıtların devam ettiğini dile getirdi.

#

08 Kas 2017 - 09:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.