Fikri Işık: ABD'nin kararı bölge barışına açık tehdit

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacak olmasının bölge barışına katkı sunmayacağını belirterek, "Bu kararın bölge barışına hiçbir şekilde olumlu etkisinin olmayacağı açık. Bölge barışına açıkça bir tehdit olduğu o da açık" dedi.

Fikri Işık: ABD'nin kararı bölge barışına açık tehdit
Fikri Işık: ABD'nin kararı bölge barışına açık tehdit
Haber albümü için resme tıklayın

Başbakan YardımcısıFikri Işık, İzmit'te Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri'ne katıldı. Stantları gezen Işık, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Işık, ABD Büyükelçiliğini'nin Kudüs'e taşınacak olmasıyla ilgili olarak sorulan soruyu, "Bu kararın bölge barışına hiçbir şekilde olumlu etkisinin olmayacağı açık. Bölge barışına açıkça bir tehdit olduğu da açık. ABD'nin aslında uluslararası toplumun bu kadar açık iradesine rağmen, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın açık ve net tavrına, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun bu konudaki açık ve net tavrına rağmen böyle bir kararı alması doğrusu çok üzücü ve esef verici ve gelecek açısından da kaygı verici. Bu karar bölge barışına hiçbir şekilde katkı sunmayacak. Aksine bölgedeki istikrarsızlığı, bölgedeki maalesef mevcut sıkıntıyı daha da arttıracak bir karar. Ümit ediyoruz karardan dönülür. Bu biraz Amerikan iç politikası ile alakalı bir karar aynı zamanda. Maalesef iç politikaların böyle yansımalarını zaman zaman görüyoruz. Bunu da ABD iç politikasının bir yansıması olarak da değerlendiriyorum" dedi.

24 Şub 2018 - 16:40 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Aslan Kandemir - O kadar çok açık tehdit varki ülkemize karşı,hepsinin bitirilmesi dileğiyle.

Beğen(1)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Şubat 16:40