Bakan Veysel Eroğlu, 'Büyükşehir Belediyemiz adeta destan yazdı'

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, 41 milyon TL’ye mal olacak 5 tesisin temel atma töreni için Kocaeli’ye geldi. Kocaeli Valiliğini ve Büyükşehir Belediyesi ilk olarak ziyaret eden Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ve hizmetlerini takdirle karşıladığını özellikle ifade etti. Büyükşehir Belediyesine yaptığı ziyarette Bakan Veysel Eroğlu, “Büyükşehir yasası ilk olarak burada hayata geçti. Başkanımızın tecrübesi ve gayretiyle Büyükşehir Belediyesi uygulaması burada çok başarılı oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ilçeleriyle birlikte adeta destan yazdı” dedi.

“TÜM PROJELERİ İÇİN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM” Büyükşehir Belediyesi ziyaretinden önceliğe Valiliği giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr Veysel Eroğlu, “Kocaeli her şeyin en iyisini hak ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Bey, atık su, içme suyu ve arıtma tesisleri konusunda her daim adımlar atıyor. Çevre için çok önemli olan arıtma tesislerini yapıyor ve işletiyor. Yeşillendirmeyi çok seviyor. Türkiye’de en çok ağaç diken Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İbrahim Başkanımıza sertifika vermiştik. 7 milyonu geçkin fidanı toprakla buluşturdu. Kocaeli’den yolculuk ederken sanki yeşil yollardan gidiyormuşuz hissiyatını kapılıyorsunuz. Mesire alanları ve tabiat parklarını halkımızın hizmetindedir. Kocaeli yaşanacak ve nefes alınacak bir kent olmuştur. İzmit Körfez’i eskiden çok kirliydi. Bırakın denize girmeyi kokusundan yanına yaklaşılmazdı. Şimdilerde böylemi, sahilleri mavi bayrak alıyor. Tüm projeler için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“KOCAELİ’NİN HER NOKTASINI EŞİT BİR ŞEKİLDE KALKINDIRDIK” Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, Valiliğin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Burada Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram karşılarken, Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve Radiye Sezer Katırcıoğlu’da ziyarette hazır bulundu.  Başkan Karaosmanoğlu birliktelikte, Bakanımız Veysel Eroğlu hocamızdan çok şey öğrendik diyerek şunları kaydetti: “İstanbul’da ki İSKİ görevi dahil olmak üzere Bakanımızın tecrübesinden her daim istifade ettik. Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren önceliklerimizi belirledik. 2007 yılının sonunda kent planlarımızı meclisten geçirdik. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını yaptık. Susuz ve yolsuz köyümüz kalmadı. Şehirde ne varsa kentte o olacak dedik ve bunu başardık. Köylerden şehre göçü şok şükür tersine çevirdik. Kocaeli’nin her noktası eşit bir şekilde kalkındırdık. Özellikle eğitime, gençliğe ve kadınımıza dönük hizmetleri çok önemsiyoruz. Bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde çalışıyoruz.” 

EROĞLU, “KOCAELİ’DE, TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR UYUM VAR” Kocaeli ilkleri ve enleri yapan bir kenttir diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’da, “Cumhurbaşkanımız Kocaeli’yi örnek göstererek ülkemizde ki 30 kentte Büyükşehir Yasasını faaliyete geçirdi. Hakikatten çok kısa zamanda susuz ve yolsuz köyümüz kalmadı. Şehirde ne varsa köyde de o oldu. Başkanımızı insana dokunan hizmetler yaptığı için teşekkür ediyorum. Kadınlar ve gençler üzerinde ki çalışmalar içinde tebrik ediyorum. Gençlerimiz için kamplar yaptı. Yaşamımız içerisinde bizim ayrılmaz parçamız olan hayvanlara önem veriyor onlara da hizmet ediyor. Bu çerçevede ilk defa en muhteşem beş yıldızlı otel gibi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezini hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada Kocaeli’de büyük bir uyum var, bunu da tüm Türkiye’ye örnek gösteriyoruz. Başbakan Yardımcımız, teşkilatlarımız, Valiliğimiz ve Kocaeli’de abilik yapan Başkanımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz İlhan Bayram’ı da yeni görevinden dolayı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin başarılı çalışmalarını devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

#

30 Tem 2017 - 19:18 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.