Akçaray'da bir günde 20 bin 720 yolcu taşındı

Büyükşehir’in hizmete sunduğu Akçaray’a ilgi çok yoğun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden UlaşımPark tarafından işletilen ve Kocaeli halkı tarafından çok sevilen Akçaray Tramvay hattında yoğunluk yaşanıyor. 1 Ağustos 2017’den itibaren günlük ortalama 18 bin yolcu taşınan Akçaray’da bayram öncesinde 20 bin 720 kişiyle en yüksek yolcu taşıma sayısına ulaşıldı. Kocaelililer tarafından sıkça kullanılan Akçaray’da 1-28 Ağustos arasında toplamda 425 bin 385 yolcuya hizmet verildi.

KOCAELİLİLER AKÇARAY’I SEVDİ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren kartlı binişin başladığı Akçaray’da günlük ortalama 18 bin yolcu taşınıyor. Hızlı, ekonomik ve konforlu olmasından dolayı tercih edilen Akçaray’da bayram öncesinde bir günde en çok taşınan yolcu sayısı 20 bin 720’yi buldu. Bu rakam ağustos ayı içerisindeki en yüksek yolcu taşınan gün olarak kaydedildi.

YOĞUNLUK BU 3 DURAKTA İlk hizmete girdiği günden bu yana yoğun ilgi gören Akçaray Tramvay hattında yoğunluk Fevziye, Yenişehir ve Milli İrade duraklarında yaşanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark’tan alınan bilgiye göre yolcuların büyük bir çoğunluğunun giriş ve çıkışları bu üç duraktan gerçekleşiyor.

YOĞUN SAATLERDE EK SEFERLER Büyükşehir ekipleri Akçaray’da sıkışıklık yaşanmaması ve Kocaeli halkının daha rahat seyahat edebilmesi için yoğunluk yaşanan saat dilimlerinde ek sefer uygulaması gerçekleştiriyor. Yoğunluğun olmadığı saatlerde, tramvay araçları 10 dakikada bir geliyor. Ekipler yoğun saat dilimlerinde ise ek seferler koyarak sürenin 6 dakikaya indirilmesini sağlıyor.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ Öte yandan Akçaray, 31 Ağustos Perşembe günü Kurban Bayramı arifesinden bayramın son günü olan 4 Eylül Pazartesi de dahil olmak üzere 5 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek.

#

30 Ağu 2017 - 12:23 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.