Akçaray sefer sayısı artırıldı

Akçaray’a gösterilen ilgi nedeniyle sefer aralığı 15 dakikada bir olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hafif raylı sistem Akçaray Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla ilk seferine çıkmıştı. Otogar-SEKA park arasındaki hizmet vermeye başlayan Akçaray ilk olarak 20 dakikada bir seferlerine başladı. Vatandaşların memnuniyetini kazanan Akçaray, yoğun talebin karşılanması için artık seferlerini 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren 15 dakika arayla sürdürecek.  

SEFER SAYISI ARTACAK İsmini ve rengini vatandaşların anketle belirlediği Akçaray, 15 Temmuz’a kadar ücretsiz olarak yolcu taşıyacak. 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren 15 dakikada bir seferlerine devam edecek Akçaray’ın, Ramazan Bayramı’ndan sonraki dönemde sefer sayısı daha da artırılacak. Bu süreçte Akçaray, 6 dakikada bir arayla sefer vermeye başlayacak.

 

PERONLAR ENGELLİLERE UYGUN Güzergâh boyunca 4 adet orta ve 7 adet yan peronun bulunduğu Akçaray hattında 11 adet istasyon yer alıyor. Otogar’dan başlayacak duraklar Yahya Kaptan, Yenişehir, Bekirdere, Mehmet Ali Paşa, Demokrasi Meydanı, Adliye, Yeni Cuma, Fevziye, Gar ve Seka Park olarak belirlendi. Ayrıca peronlar engellilere uygun olarak dizayn edildi.

ALTYAPI TAMAMEN YENİLENDİ 14,8 kilometrelik hat boyunca öncelikle alt yapı imalatları baştan sona yenilendi. Bu doğrultuda içme suyundan kanalizasyonuna, elektrikten doğalgazına kadar farklı işlerde 30 kilometrelik alt yapı imalatı gerçekleştirildi. Böylece hattın geçtiği noktalardaki alt yapılar sorunsuz hale getirildi. Hat boyunca yol çalışmalarının yapıldığı zamanlarda günlük 70 ton asfalt serim işlemi gerçekleştirildi. Hem tramvay araları hem de yolları için toplamda 2 bin 500 ton asfalt serildi. 15 bin metre küp taş serilerek tramvay alanlarının görselliği sağlandı.

#

20 Haz 2017 - 21:00 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.