Yol inşaatında 'metin yazarı' ne iş yapar?

Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği işlerde, “Metin yazarı” gibi bir personel çalıştırıldığı tespit edildi. Yol inşaatında metin yazarının ne iş yaptığı ve neden en yüksek ücreti aldığı ise anlaşılamadı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bazı hizmet ihalelerinde çok ilginç personel çalıştırdığı, Belediyenin ise bunu görmezden geldiği ortaya çıktı. Sayıştay tarafından hazırlanan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2016 Yılı Düzenlilik Denetim Raporuna göre, ihale kapsamında uzmanlık ve teknik bilgi gerektiren işlerde çalıştırılmak üzere temin edilen personelin ihale konusu işlerin teknik özelliklerine ve ücretlerine muadil olmayan işlerde çalıştığı belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen “Yol, Köprü, Geçit, Kavşak, Hizmet Binalarının Bakım Onarım Hizmetleri Alımı İşi” ile "Makine ve Araç Bakım Ve Onarımı, Ulaşım ve Denetimi Hizmetleri Alımı İşi”nin ihale dokümanlarında ihale kapsamındaki işlerin tanımı yapılmış ve tanımı yapılan işi yapanın alacağı ücret belirlenir. Örneğin Yol, Köprü, Geçit, Kavşak, Hizmet Binalarının Bakım Onarım Hizmetleri Alımı İşi”nde 'Koordinatör pozisyonu için kabul edilen personelin yapacağı iş ihale kapsamındaki işlerin koordinasyonu sağlamak. Ama “Koordinatör” olarak istihdam edilen personelin metin yazarlığı işi yaptırıldığı belirlendi. Raporda ayrıca bu personel ise asgari ücretin yüzde 343 gibi bir maaş ödendiği ifade edildi.

Raporda Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygunsuzluğun çözümü için hiçbir şey yapmadığı belirlenirken, hizmet sınıfıyla ilgisi olmayan işlerde çalışanların, ihale kapsamında ücreti takdir edilmiş hizmet yerlerindeki işlere görevlendirilmemesinin ihaleden ve sözleşmeden beklenen sonuçları sağlamayacağı değerlendirilmesi yapıldı.

#

21 Eki 2017 - 12:12 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.