Ülkücülerin tepki gösterdiği dernek açıldı!

Çayırova’da MHP’liler ve Ülkü Ocağı üyelerinin büyük tepki gösterdiği derneğin açılışı yapıldı.

2016 yılında kurulan, kısa adı ÜLKÜ-DER olan Ülkücü Düşünce Derneği Çayırova’da açıldı. ÜLKÜ-DER Genel Merkezi yöneticilerinin yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenleri, Gebze Teknik Üniversitesi mezunları ve öğrencileri ve üyelerinin katıldığı açılışla dernek faaliyetlerine başladı.

Açılış günü ise MHP’liler ve Ülkü Ocağı üyelerinin büyük tepkisi vardı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, derneğe gelen polis ekiplerine dernek hakkında bilgi verildiği belirtildi. Açılışta konuşan Ülkü-Der Genel Başkanı Ahmet Selçuk Can ise şunları kaydetti: 

“Bizlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten öğrendiğimiz çalışma metodu öncelikle kalpleri kazanmaktır. Bizler bugün ailelerin yoğun olduğu bir açılış etkinliğine saldırarak engel olmak isteyenlerin kimin metodunu uyguladıklarını sormak istiyorum. Aslında kullanıldıklarını biliyoruz. Onlar da bu durumu elbet anlayacaklardır. Ne yaptıklarını, niçin yaptıklarını bilmeden milli bir merkeze güçleri yetseydi üstelik sözde millilik adına saldıracaklardı. Bu noktada özellikle emniyet güçlerine de gerekeni yaparak grubu dağıttıkları için teşekkür ediyorum. Sadece Allah’a dayanarak, O’na güvenerek, O’nun nizamını kendisine ve âleme hakim kılmaya adayan ülkücüler olarak bizler Hakk’ı ve sabrı tavsiye edenlerden olacak, Allah davasını bu ilk şubemizden başlayarak daha nicelerinde yaşatacağız. Nitekim Kasım ayı içerisinde açılışını yapacağımız bir diğer temsilciliğimizin de yetkisini verdik.Allah rızasını kazanma kaygısı ve sorumluluğu ile ‘bu devlet benimdir’ idraki içerisindeki vatandaşlık bilinci olarak tarif ettiğimiz ülkücülüğümüz, bizlere devlet varlığımıza, millet ve vatan bütünlüğümüze karşı bir istila hareketi tespit edildiğinde, Türk Milleti’nin bekası için ondan bundan onay beklemeden, kim var benimle diye sağına soluna bakınmadan öne çıkmayı gerekli kılmaktadır.  Ana akım siyaset ve bağlı STKların gayri milli iktidara alan açtıkları ve destekçi olduklarını görerek ortaya, öne çıkılmıştır. İktidar ve yandaşı STKlardan menfaat uman, iktidarın koltuk değneği konumundaki siyasi partiler, iktidardan beslenen sivil toplum örgütleri milletin hukukunu savunmak konumundan çok uzaktadır. Bu gruplar, gidişatı değiştirecek ülkücü bir kadro yetişmesini ise en büyük tehdit görmekte ve bu yüzden kervanımıza saldırmaktadırlar. Bozuk düzenden beslenip, şehitler mirasını tüketenler temsil kabiliyetlerini de yitirmişlerdir.Türkiye yönetilememektedir. Türk milliyetçilerinin “Bu gidişatı durdurun.” diyebilmekten öteye geçip, “Bu gidişatı biz durduracağız.” diyebilmesi gerekmektedir. Bu yüzden bizler için ertelenmesi mümkün olmayan bir milli mücadele dönemi başlamıştır. Türkiye’yi siyasete, bürokrasiye ve dahi her alana yetişecek ülkücüler yönetmelidir.Milli iradeyi yeniden ait olduğu Türk milletine bırakmak, Türkiye’nin milli ve üniter yapısını koruyarak, anayasal hukuk düzenini yeniden tesis etmek, demokrasi, hukuk ve refahı yalnızca bir yandaş grubun istifadesinden çıkarıp yeniden milletle buluşturmak Türk Milliyetçilerinin görevidir.”

#

30 Eki 2017 - 15:42 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.