Türk Metal masadan kalktı!

Türk Metal Sendikası (TMS), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) süren zam görüşmelerinden istenilen sonuç çıkmadı. TMS, MESS’in yüzde 6,4’lük yeni teklifini kabul etmeyerek masadan kalktı.

Türk Metal Sendikası’nın MESS ile yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde arabulucu aşaması sonrası MESS tarafından yapılan görüşme talebi üzerine taraflar bugün İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldiler. Yapılan toplantıda anlaşmazlık konusu maddeler üzerinde yeniden müzakere yapıldı ve fazla çalışmalar başlıklı madde 28, ek madde 3 üzerinde anlaşma sağlandı. Ayrıca sözleşmenin eki niteliğindeki iç yönetmelik güncellenerek tutanak altına alındı.

Türk Metal Sendikası’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Toplantının sonunda daha önce vermiş oldukları 3,2’lik ücret teklifini revize ederek ilk 6 ay için işyeri ortalamasının yüzde 6,4’ü olarak, sosyal yardımlarda ise ilk yıl için yüzde 12,8 olarak artış önermişlerdir. MESS’in yeni ücret ve sosyal haklarda artış teklifi kabul edilmemiştir. 9 Ocak 2018 tarihinde Başkanlar Kurulumuzda alınan kararlar doğrultusunda eylem takvimi tavizsiz uygulanacaktır. Yasal mevzuata göre arabulucu raporu sendikamıza iletilmeden grev kararı ile grev uygulama kararı alınamaz. Ancak sendikamız arabulucu raporunu aldığı anda, gerek grev kararını gerekse uygulama kararını zaman geçirmeden alacaktır.”

11 Oca 2018 - 18:26 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.