Türk Metal grev kararı aldı!

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında aylardır  süren görüşmelerden sonuç alınmamasının ardından, Türk Metal greve gitme kararı aldı.

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, kararı Bursa’da işçilere açıkladı. Kavlak, “18 Ocak itibariyle grev kararımızı aldık. Yasa gereğince 6 işgünü içinde işverenin elinde olacak şekilde de tebligatlarımızı noter aracılığıyla gönderdik.  Yasal olarak mümkün görünen en erken tarih olan 2 Şubat itibariyle de grev uygulama kararını aldık” dedi.  Bu karar çerçevesinde, Türk Metal ‘de örgütlü 117 bin işçi, bir grev erteleme ve anlaşma olmazsa 2 Şubat’ta greve çıkacak. Karar, otomotivden, beyaz eşyaya kadar Türkiye’nin sanayi üretiminin büyük bölümünü oluşturan tesislerdeki üretimi durduracak.  

20 Oca 2018 - 11:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.

01

Kocaeli bülent - OHAL olmasından dolayı grev olamaz diyorlardı. Bu grev nasıl olacak?? O da ayrı bir konu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:50