Sürücüsüz metro İstanbul’da!

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu İstanbul’da Üsküdar- Ümraniye hattında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle bugün hizmete açıldı.

16 istasyondan oluşan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy metro hattı bugünden itibaren 65 bin yolcuya hizmet vermesi tahmin ediliyor. İstanbul’da toplu ulaşımda önemli bir yeri olacak olan Üsküdar- Ümraniye- Çekmeköy metro hattının birinci etabı olan Üsküdar- Ümraniye metrosu hizmete başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmasıyla yapılan açılışta, ERDOĞAN “Bugünkü açılış ile Anadolu Yakası'ndaki ikinci metro hattını faaliyete geçirmiş oluyoruz. Açılışını yaptığımız bu metro hattının en önemli özelliği sürücüsüz metro hattı olmasıdır. Günde 700 bin yolcuya hizmet verecek. İleride bu hattı Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı da planlıyoruz. Bu hat ile İstanbul'daki metro hattı uzunluğunu 160 km'ye çıkarmış oluyoruz.” Şeklinde konuştu.

15 Ara 2017 - 16:56 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.