Şimdi gazete ilanıyla işçi arıyor!

Sendikalı olduktan için 80 işçisini işten atan Posco Assan Çelik Fabrikası, attığı işçilerin yerine yeni işçiler almak için gazetelere ilan verdi.

Alikahya’da kurulu bulunan Posco Assan fabrikası 80 işçinin işine son vermişti. Dün Fabrika önünde eylem yapan işçiler Alikahya merkezinde broşür dağıtarak vatandaştan destek istediler.

Fabrikanın ise sendikalı işçileri atıp yerine daha az maaşla çalıştıracak sendikasız ve iş güvencesiz işçi aradığı ortaya çıktı. Sendikalı oldukları için 80 işçisini işten atan Posco Assan Çelik Fabrikası, attığı işçilerin yerine yeni işçiler almak için gazetelere ilan verdi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik, sosyal medya hesabında o gazete ilanlarını paylaşarak, “Utanmazlığın bu kadarı. Sendikaya üye olanları işten at, yerine gazete ilanıyla işçi ara” yazarak tepkisini dile getirdi.

#

20 Kas 2017 - 10:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.