'Sendikacıların muhalefet olması gerekir'

Türkiye genelinde “OHAL değil, demokrasi istiyoruz” adlı kampanya düzenleyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri kampanya kapsamında Kocaeli’ne gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Heyet CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’ı da makamında ziyaret ederek destek istedi.

KESK, TMMOB, DİSK ve TTB nin "OHAL DEĞİL DEMOKRASİ" kampanyası kapsamında gerçekleştirilen il gezileri devam ediyor. Ankara Genel merkezden Kocaeli’ye gelen SES Mali Sekreteri Ali Önal, Eğitim Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Ebru Yiğit,  BES Hukuk Sekreteri Şenol Köksal, Tümbelsen Basın Yayın Sekreteri Meliha Beysülen,  KESK MYK Üyesi Gülistan Atasoy ve ilimizdeki yerel STK başkanları CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’ı makamında ziyaret ettiler. Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette heyet, Sarıbay’a başlattıkları kampanya hakkında bilgi verdi.

DUR DEMEK GEREKİYOR

OHAL ve KHK’ların AKP’nin fiili darbesine dönüştüğünü söyleyerek konuşmasına başlayan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, “15 Temmuz darbe girişimi başarısız olsa da, 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL ve KHK rejimi ile AKP’nin fiili darbesine dönüşerek bir rejim değişikliğine giden yol açılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti artık hiçbir biçimde Anayasa’da iddia edildiği gibi demokratik, laik, sosyal hukuk devleti değildir. OHALtoplumsal muhalefeti susturmak için bulunmaz bir fırsattır ve kullanılmaktadır. Milli irade diyenler TBMM’den yerel yönetimlere halkın iradesini gasp etmeye devam etmektedir. Tek sesli bir Türkiye yaratmak için OHAL kullanılıyor. Bu ülkede birileri bu halkın üzerinden kendisini zengin etmeye devam ediyor. Artık buna bir dur demek gerekiyor. Türkiye genelinde OHAL değil, artık demokrasi istiyoruz. Biz bu kampanyayı 20 Ocak 2018’e kadar devam ettireceğiz. Yerel de sizden destek istiyoruz “ dedi.

SENDİKALAR SOSYAL DEMOKRAT PARTİLERİN CAN DAMARIDIR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Yerelde ki arkadaşlarla sıklıkla görüşüyoruz. CHP örgütü olarak düzenlediğimiz tüm programlara katılım gösteriyorlar. Bizde arkadaşların düzenlediği her programa destek veriyoruz. Birlikte düşünüyoruz. En ufak bir sıkıntı yaşamadık. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki sendikalar sosyal demokrat partilerin can damarlarıdır” dedi. Sendikacının muhalefet olması gerektiğini söyleyen Sarıbay, “Olağanüstü hallerden geçiyoruz. Valisi, başkanı, bakanı, başbakanı bile korkuyor. Ama kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz” diye konuştu.  Sarıbay, “Anlaşamadığımız, farklı düşündüğümüz konular mutlaka olur ama demokrasi, parlamenter sistem, laiklik, emeğin hakkı gibi ortak konularda birlikte hareket etmemiz gerekir. Her türlü eylemlerde yanınızdayız “ ifadelerini kullandı.

#

05 Ara 2017 - 12:45 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Koz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Koz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Koz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Koz değil haberi geçen ajanstır.